Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

 

Inga produkter i varukorgen

Pysseltips - enkla origami tulpaner

Just när man börjar tröttna lite på vintern... så kommer tulpanerna! De är så vackra, och man vill bara fylla huset med dessa glada blommor!

Det är enkelt också att vika egna tulpaner, och de blir perfekta att sätta på kort eller att ha på bordet. 

Read More

Pysseltips - påskägg att måla från Ooly

Vad ska du göra i påsk?

Blir det middag med familjen? Påskäggsjakt? Påskris? Påskpyssel och andra dekorationer? 

Ibland är det skönt att ta lite tid att sitta och färglägga i lugn och ro. Här är det perfekta motivet - ett fint påskägg från Ooly!

Read More

Pysseltips - 5 roliga sätt att dekorera påskägg

Det är så roligt att dekorera till påsk!

Det är inte svårt att dekorera påskägg - här har vi några förslag som du enkelt kan göra hemma. Du behöver bara vanliga ägg - helst vita och helst hårdkokta - och lite konstnärliga material. Vi har främst använt oss av produkter från amerikanska Ooly, men även några andra!

Read More

11+ tips till påskägget (som inte är godis)

Ska du göra påskägg till ditt eller dina barn?

Vad har du tänkt att fylla det med? 

Visst är det mumsig med godis, men det är roligt att få någonting som håller längre än bara 2 minuter (ja, det är ungefär hur länge godis håller i vårt hus!) 

Här hittar du bra tips och underbara leksaker som passar bra i påskägget!

Read More

8 roliga lekar för barn i badkaret

SMUTSIGA BARN? INGA PROBLEM!

Jag har alltid tyckt att badkaret är en av de bästa lekplatserna för barn!

För barnet är badkaret ett underbart ställe att experimentera – varför stannar vattnet inte kvar när jag puttar på det? Vad händer om jag blåser bubblor? Tänk om jag klappar händerna i vattnet – vad händer då? Och för föräldrar är badet en skön och lugn (?) stund med barnet där det är bara ni två (oftast). Barnet kan inte springa iväg, och ni kan spendera tid tillsammans utan att bli störda.

Det finns underbara leksaker till badkaret, och vi har flera förslag – här hittar du samtliga badleksaker på ABC Leksaker

Men utöver s.k. badleksaker... här kommer 8 förslag för lekar i badkaret som gör badet till en roligare stund tillsammans.

Read More

"Öppna" leksaker som uppmuntrar fantasi

Öppna leksaker uppmuntrar barnets fantasi, främjar problemlösning, och kan används på olika sätt beroende på barnet/barnen, dagen, fantasin och önskan. En öppen leksak hjälper barnet att lära sig fokusera och bygga uthållighet. Barnet får bestämma själv hur leken ska gå till. Läs mer om våra favorita "öppna" leksaker!Read More

Bra leksaker för barn med autism och ADHD

Igår blev jag kontaktad av en kund som frågade om leksaker för barn med autism. Det är svårt att ge ett enkelt svar eftersom alla barn är så olika, och även barn med liknande neuropsykiatrisk diagnos är så olika i temperament, har olika intressen och svårt med olika saker osv. 

För barn med npf-diagnos som autism, ADHD, dyslexi, mm kan det förekomma svårigheter i koncentration, sociala sammanhang och i sensoriska upplevelser. Det kan vara svårt att hitta leksaker som passar just dessa barn.

Här har vi försökt lyfta fram olika typer av leksaker som kan vara bra, både för barnets utveckling och nöje.

Read More

Lär ditt barn att cykla - vi visar dig hur!

Att lära sig cykla är ett viktigt steg i livet, och att cykla är en färdighet som när man en gång har lärt sig, aldrig glömmer. Som föräldrer finns ingenting härligare än att se leendet av ren stolthet i ditt barns ansikte när hen äntligen klarar av att cykla själv!

Här guidar vi dig igenom hur du bäst kan hjälpa ditt barn att lära sig cykla i 10 enkla steg.

 

Read More

Älskade gosedjur - därför är de så viktiga!

Har ditt barn ett favoritgosedjur eller docka? Min dotter hade "Bunny", en vit kanin (som blev något mindre vit under åren...) och min son hade "Baby", en blå nallebjörn. Baby och Bunny följde med på lek och äventyr, och nattningen skedde absolut inte om inte Baby och Bunny var med. 

Men varför, bland alla blinkande, pipande leksaker är dessa enkla, mjuka leksaker de som älskas mest? En intressant artikel i Parents Magazine (First Friends: Toddlers and Stuffed Animals) tittar lite närmare på barnets tillgivenhet mot gosedjur.

Read More

Kalastips: 11 klassiska (och enkla) lekar till barnkalas

Det är roligt med barnkalas... och trevligt att ordna hemma!

Men vad gör man med så många barn? 

Här tipsar vi om 11 roliga (och enkla) lekar, stafett och spel som passar perfekt till barnkalaset - och de flesta kostar nästan ingenting att göra!

Read More