Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

 

Inga produkter i varukorgen

Lektips - 8 olika sätt att leka med magnetiska figurer

Magneter är roliga!

Vi har massor med (säkra och) roliga magneter med intressanta bilder på - dinosaurier, djur, prinsessor, fordon och mycket mer! Du hittar säkert ett set som passar just ditt barn. 

Det är roligt att leka med magneterna på en magnetisk tavla eller på kylskåpet, men det finns så mycket mer man kan göra med ett set magneter! Här är några förslag:

Read More

Skattjakt med kameran? Här hittar du två utomhus skattjakter

Det är alltid kul med en skattjakt!

Här kommer två skattjakter för dem som vill ha lite foto-inspiration! 

Dessa skattjakter är tänkta för större barn (och kanske även vuxna) som har tillgång till en kamera - eller en mobiltelefon med kamera. 

Read More

Lär ditt barn att cykla - vi visar dig hur!

Att lära sig cykla är ett viktigt steg i livet, och att cykla är en färdighet som när man en gång har lärt sig, aldrig glömmer. Som föräldrer finns ingenting härligare än att se leendet av ren stolthet i ditt barns ansikte när hen äntligen klarar av att cykla själv!

Här guidar vi dig igenom hur du bäst kan hjälpa ditt barn att lära sig cykla i 10 enkla steg.

 

Read More

Leksaker för oroliga tider

Det känns konstigt just nu i världen. Man kan inte vara som förr... och många förändringar skedde nästan över en natt.

Än så länge har barnen hållits lite utanför. De flesta går fortfarande på förskolan eller på skolan, åtminstone i låg-, mellan- och högstadiet. De har rutiner, de träffar kompisar och veckodagarna ser ut ungefär som före den s.k. corona-tiden, innan Covid-19.

Men även de minsta har säkert märkt av att saker och ting är lite annorlunda. De kanske har sett att vi vuxna beter oss annorlunda - att vi är mer oroliga, att vi kanske jobbar hemifrån, att vi inte umgås så ofta med andra. Barnen undrar kanske varför de inte får träffa mor- och farföräldrar, eller andra som tillhör "riskgrupperna". 

Vi behöver alla hitta sätt att bearbeta våra känslor - vuxna såväl som barn. Så vi tänkte komma med förslag på bra produkter som kan hjälpa till lite.

Read More

Skattjakt inomhus? Här finns det 4 att ladda ner gratis!

Är det tråkigt väder ute? Eller letar du efter aktiviteter du kan göra hemma tillsammans med ditt barn? En skattjakt kan vara ett underbart sätt att aktivera ditt barn på - enkelt och roligt... och ja, kanske även lite pedogagiskt!

Här hittar du fyra olika skattjakter som du kan skriva ut och göra hemma, plus en som du kan göra själv!

Read More

Skattjakt utomhus? Här finns det 3 olika att ladda ner gratis!

En skattjakt är ett roligt sätt att utforska naturen - oavsett om det är trädgården närmaste huset eller en skog längre bort. 

Här har vi skapat tre olika skattjakter för äventyrliga barn, samt en tom skattjakt så att du kan skapa en egen! Bara ladda ner, skriv ut, sätt på bra kläder, packa en mumsig fika - och njut av en rolig aktivitet tillsammans! 

Read More

Färgläggning och målarböcker för vuxna

Färgläggning är inte bara för barn!

Visste du att även DU kan få fördelar av att färglägga bilder? Ja! Du läste rätt - även vuxna kan förbättra livet genom att färglägga bilder! Vi har ett underbart sortiment målarböcker för vuxna på hemsidan, och här kan du läsa mer!

Read More

Lektips - 19 sätt att leka med 123-pussel från Melissa & Doug

Vi fick ett mejl från en frustrerad förälder nyligen... hen hade köpt Melissa & Dougs 1-2-3 pussel från oss, och barnet ville inte lägga pusslet "som det ska göras" för att lära sig siffrorna 1-20. 

Vi säljer inte pedagogiska leksaker som skapats med tanken att barnet ska "plugga" in kunskaperna. Vi väljer ut leksaker som skapar situationer där barnet har det roligt - och lär sig samtidigt. Barn lär sig inte på samma sätt som vi vuxna - de gör vad som är roligt, och de lär sig med hela kroppen - ögonen, öronen, händerna, benen... och kanske även munnen!

Barnen lär sig helt enkelt genom lek, och ett lekande barn är ett lärande barn! Läs mer om hur pusslet kan lekas med!

Read More

Hemleverans med MyPack Home (tilläggstjänst)

Under dessa konstiga tider har flera av våra kunder frågat efter hemleverans. Nu är vi glada att kunna erbjuda det som ett alternativ till våra vanliga leveranser med PostNord.

De flesta av våra paket skickas med PostNords MyPack COLLECT vilket betyder att ditt paket kommer till ditt utlämningsställe med PostNord, och att du kan hämta ut ditt paket med kollinummer eller en kod i mobilen. Du kan läsa mer om appen och leveranser med MyPack Collect i bloggen här.

Hemleverans kommer att utföras ocskå med PostNord, med tjänsten MyPack HOME. Det kan köpas som ett tillägg med din vanliga beställning här:

PostNord MyPack HOME (tillägg)

Vi ber om ursäkt att det kan upplevas som lite annorlunda eller krångligt... Som du säkert vet är vi ett litet företag, och utvecklingen av fraktalternativ kan ta tid. Vi har nu hittat en lösning där hemleverans kan beställas som en produkt - vilket gör att vi kan erbjuda det på en gång, utan att vänta på ändringar av hemsidan.

Read More

Pysseltips: Gör en egen hitta-i burk

Letar du efter roliga aktiviteter som håller ditt barns intresse en stund?

Varför inte en göra en "hitta-i-burk"!

En hitta-i-burk är en flaska eller en burk fylld med ris, bönor, linser, sand eller någonting liknande... men genom att vrida och skaka burken kan man hitta roliga småleksaker gömda i. 

Det är roligt att skapa burken tillsammans, och sedan är själva burken rolig att leka med (och perfekt för tillfällen när barnet behöver leka lite tyst och lugnt).

Read More