10 härliga leksaker för barn från 1-2 år

Posted on 2015-11-07 14:58
av Leigh Neil
I

 

Det är så kul med leksaker... och så roligt att fira julen med ett barn som tycker att allt är så spannande!

Men ganska många leksaker har en 3-års-åldersgräns pga små delar, så ibland kan det kännas svårt att hitta roliga leksaker för barn som är under 3...

Oroa dig inte! Det finns massor med underbara leksaker som är säkra och roliga, även för de minsta. Här hittar du ett roligt sortiment färgglada leksaker som hjälper barnet att utveckla viktiga färdigheter genom lek. Med dessa leksaker kan barnet prata, sjunga, kasta, fånga, skaka, känna, tugga, titta och krama på!

Här är lite mer information om några av våra favoriter:


 

Tobbles NeoTobbles och Tobbles Neo

Dessa roliga staplande leksaker kommer från Fat Brain Toys i USA - och de är helt underbara! Stapla, snurra, rulla, bygga, vicka, vingla - de är färgglada och känns bra att hålla i. Tobbles Neo passar lite yngre barn - lite mjukare plast och lite enklare att hålla i.

 

 

 Green Toys Stacking Cups

Green Toys stacking cups

Dessa är de "smartaste" koppar som jag någonsin sett. Först och främst så är de "gröna", gjorda av återvunna mjölk kartonger, och när man är klar med dem kan de återvinnas igen. Det går att stapla dem på och i varandra - inte så förvånande. Men det allra bästa är att de är rätt i volym, så om man tar 1:an och 2:an så är innehållet precis det som passar i 3:an. Då kan man lära sig siffror och även lite matte samtidigt! Jätte roligt att ha i badkaret, sandlådan, köket, mm!  Wishbone 3-i-1 barncyklar

 Wishbone 3-i 1 cykel

Wishbones innovativa gå-cykel är faktiskt tre cyklar i en - en trehjuling, en liten gå-cykel och en större gå-cykel! En Wishbone cykel börjar som en trehjuling utan pedaler för barn från 1 år - även ett barn som ännu inte lärt sig gå kan ha det roligt på den. När barnet är redo för en gå-cykel kan ett hjul tas bort och axeln bytas ut - vips - en "running bike". Och när barnet blir större kan själva ramen roteras så att cykeln passar barn upp till 5-6 år. Efter att ha lärt sig balensera på en Wishbone kan barnet sedan enkelt börja på en "riktig" cykel med pedaler. 


Corolle - mon premier docka

Mon Premier Corolle dockor - "Calin"

Dessa underbara dockor designades för barn från 18+ månader. De passar perfekt i famnen på mindre barn, och har mjuka, kramgoa kroppar. Alla är säkra för barn under 3 år... men extra kläder och tillbehör finns, vilket gör det att dessa dockorna håller längre och är intressanta även för större barn. 

 


 

Träbilar från WonderWorld

 Wonderworld bilar i trä

Dessa söta bilar är tillverkad i FSC trä, och är super-roliga för barn från 2 år. De har små figurer som kör, och ganska många har rorliga delar. 


Rubens cutie dockorRubens Cutie

Rubens Barn har en fantastisk söt serie dockor som heter Rubens Cutie. Dessa 6 dockor (Hanna, Emelie, Adam, Jennifer, Charlie och Karin) är den perfekta storleken för barn från 1-2 år. De är 32 cm långa och 155 g. Och med så många olika utseenden kan du säkert hitta en som passar ditt barn bäst!

 

 


Djurmössor från Oskar & Ellen på ABC Leksaker

Djurmössor från Oskar & Ellen

Sätt på en mössa och svans och... ditt barn blir ett lejon... eller en krokodil... eller en apa... eller en katt... Dessa fina djurmössor är perfekta för treåringar och bidrar till fantasilek.

Det finns 21 olika mössor att välja mellan. På baksidan av mössan sitter det en resår vilket gör att mössan passar barn mellan 1 och 12 år. Svansen fästes runt midjan med kardborre band. Dessa djurmössor kommer från Oskar & Ellen - som designar och tillverkar underbara tygleksaker!


 

Alla dessa underbara leksaker kan hittas - förstås - på ABC Leksaker.

Här hittar du vår 10-i topp julklappstips för barn från 1-2 år, och här kan du hitta flera julklappstips och alla leksaker som passar barn från 1 år och .