Adventskalender för barn - gör det själv (2020)

Posted on 2019-10-31 15:39
av Leigh
I

Ska du göra en adventskalender till ditt barn?

Man kan förstås köpa färdiga kalendrar med choklad eller lego i, men det kan vara mer personligt, och roligt, att skapa en egen adventskalender som passar just ditt barn. Det är inte enkelt... men det är inte omöjligt heller - och vi kan absolut hjälpa till!


Roliga småleksaker till adventskalender

Steg 1 - Hitta 24 småleksaker

Det svåraste med att göra en adventskalender är säkert att hitta 24 bra saker som inte kostar för mycket... som är roliga att leka med... som är säkra...och som inte går sönder inom två minuter. Vi har ett underbart sortiment säkra och härliga leksaker som passar alldeles utmärkt till adventskalendern här: småleksaker till adventskalendrar. Dessa leksaker har vi testat och lekt med (ja, det är roligt här på jobbet!), och våra barn har också fått prova på en hel del.

När man söker efter de perfekta leksakerna till kalendern kan man förfina sökandet efter...

* Kategori (mekaniska leksaker, småleksaker till kreativa barn, småleksaker som uppmuntrar rörelse, mm)
* Åldern (vi har även en kategori säkra småleksaker till barn under 3 år!)
* Intresse (om du behöver dinosaurieleksaker, piratleksaker eller enhörningar, t ex)
* Pris

Vi har även ett roligt sortiment småleksaker med jultema!

Om det blir för mycket att hitta hela 24 presenter kan man...

* Lägga i lite choklad eller godisbitar i några dagar
* Kolla på paket-produkter med leksaker som enkelt kan delas upp på flera dagar


Slå in presenter till adventskalender - enkelt!

Steg 2 - Slå in paket

Att slå in 24 paket (eller 48 om man har två barn, 72 om man har tre... osv!!) tar tid! Här kan vi hjälpa till också med enkla och vackra presentpåsar. Köp 24 vackra påsar där man bara kan stoppa i presenterna, lägg på siffror 1-24 - och klart! Man kan piffa upp dem med lite band, kalendersiffror, mm. Påsarna och klistermärken hittar du bland våra adventskalendrar.

Har du frågor om storlek eller om en leksak passar i påsen, bara säg till! Vi tar fram leksaken och påsen och kollar direkt! 


Steg 3 - Visa upp din adventskalender

Det är kul att skapa en display med adventskalenderpaket och du kan säkert hitta flera idéer på Pintrest! Med en fin adventskalender från Oskar & Ellen kan man hänga upp presenterna på väggen. Andra alternativ kan vara:

* en band med klädnypor
* en fin påse

Nu är det bara att köra fram till julafton - och njuta av ditt barns glädje varje dag i december!


Småleksaker till adventskalender för barn under 3 år

Småleksaker för barn under 3 år

Ska du göra en adventskalender för en 2-åring? Eller ett yngre barn? Det kan vara svårt att hitta säkra, godkända småleksaker för barn under 3 år. Alla leksaker som säljs inom EU måste möta krav enligt EU-direktiv om leksaker (som kallas för EN71 och noteras med CE-märkning på produkten eller förpackning).

För CE-märkning delas leksaker upp i två grupper - leksaker för barn över 3 år och leksaker för barn under 3 år. Varför 3 år? 3 år anses vara en gräns där barnet slutar stoppa allt i munnen. Leksaker för barn under 3 år har genomgått ett extra test vad gäller storleken för att eliminera kvävningsrisken för småbarn. Så... småleksaker är små... och ganska många av dem är för små för småbarn. Det kan också vara så att en leksak är säker, men inte ens testad, för att målgruppen för själva produkten är större barn som är över 3 år.

Men det finns hopp! 

Under åren har vi identifierat flera underbara småleksaker - även för de minsta barnen! Dessa leksaker är godkända för barn under 3 år, och kommer från kända varumärken. Du hittar småleksaker för de minsta här.


Miljövänliga och ekologiska småleksaker till adventskalender

Ekologiska småleksaker

Det första "ekologiska val" man kan göra är att köpa bra leksaker som faktiskt kommer att lekas med. Leksaker som bara leks med en gång, eller som går sönder och kastas omedelbart måste vara det sämsta ekologiska val man kan göra. En leksak i bruk är mycket bättre än en leksak i soptunnan! 

Det finns även flera miljövänliga företag som tillverkar ekologiska småleksaker. PlanToys, Petit Collage, Bajo, m fl har fina produkter och även leksaker som skulle passa bra i adventskalendern. HolzTiger trädjur är ett annat alternativ - med ursöta, handmålade trädjur av FSC-certifierat trä. Man kan göra en adventskalender med en hel djungel eller bondgård med träfigurer!


Bara ett ord om billiga saker...

Tyvärr finns det massor med billiga saker på nätet idag, grejer som kanske levereras direkt från Kina, som inte har genomgått samma tester och inte möter samma kvalitetskrav som produkter som säljs här i Sverige, från svenska (eller europeiska) butiker. Tänk på att det inte finns något företag eller någon myndighet som är ansvarig för tillverkningsprocess, innehåll, kemisk komposition eller säkerhet för dessa produkter.

Som vi redan har sagt... samtliga leksaker som säljs av svenska företag i Sverige (och europeiska företag inom EU) har testats enligt CE-standard. Importören ansvarar för kvalitet och säkerhet, och leksaken bär symbolen "CE" samt importörens namn och adress. 

Säg till om vi kan hjälpa dig med din adventskalender! Blir det för mycket kan du alltid köpa en färdig adventskalender!