8 aktiva leksaker för ett hälsosamt 2017

Posted on 2016-12-05 18:23
av Leigh Neil
I

Har du ett nyårslöfte inför 2017?

Har du det gissar jag att det INTE är att titta mer på tv... eller att spendera mer tid framför datorn! Ja, jag tror att nästan alla ser hur viktigt det är att röra på sig mer, att stå upp, och att aktivera sig.

Varför inte göra det tillsammans med barnet?

Här har vi valt ut julklappar som kan vara bra för mamma, pappa och barnet tillsammans - japp - hela familjen!

8 aktiva leksaker för ett hälsosamt 2017

Oball1) Oball

För de allra minsta, är en oball perfekt. Den är godkänd från 0 år, säker, enkelt att kasta och fånga - och hållbar. Den är lätt och fungerar lika bra inne som ute. 

Här hittar du Oball


 

Wishbone 3-i-1 Barncykel2) Wishbone 3-i-1 barncykel

Perfekt till den cyklande familjen! En trehjuling och en balanscykel i ett, där barnet kan vara med, och alla kan cykla tillsammans! Glöm stödhjul, glöm långsamma trehjulingar med pedaler - du kommer att behöva anstränga dig för att hinna med ditt barn... se upp i nerförsbackarna!  

Här hittar du Wishbone 3-i-1 barncykel


Hajar badleksak

3) Hajar i badkaret

Under de kallaste vinterdagarna, eller mitt i sommaren, är det skönt att bada tillsammans. Uppmuntra din lilla simmare med ett rolgit spel - se vem kan fånga den andres fiskar först. Låt barnet kasta i dina och du kommer säker få simma långt!

Här hittar du hajar i badkaret


 Spelet Twister4) Twister

En klassiker! Glöm yoga-passet och ta fram Twister istället! Här är en riktig balans- och vighetsövning! Twister är faktiskt ett spel där det är roligast att förlora!

Här hittar du spelet Twister


Spelet OgoSport

5) Ogosport

Tre saker som alla tycker om - en studsande raket, en frisbee och en kooshboll - allt i ett och samma spel! Kasta Ogo-ringarna fram och tillbaka som en frisbee - kanterna är mjuka, så det gör inte ont om man missar eller har fingret på fel ställe. Eller studsa koosh-bollen fram och tillbaka - den är så mjuk att man  *nästan* kan spela med den inomhus!

Här hittar du spelet OgoSport


Aerobie Pro Ring

6) Aerobie ProRing

För dem som älskar att kasta och springa, är Aerobie Pro Ring perfekt! Kastar du rätt kan en Aerobie flyger över 300 meter, mycket längre än en fotbollsplan!

Här hittar du Aerobie ProRing


 

Astrojax7) Astrojax MX Pop

Har ditt barn någonsin kastat flaskor fyllda med vatten för att se om de kan få dem att landa stående? Eller övat med en jojo? Eller studsade en fotboll på fötterna i evigheter? Om du har svarat ja på en av dessa frågor är en Aerobie ett säkrare val. Kolla på YouTube för att se de senaste tricksen, och öva och öva...för att det är så kul!

Här hittar du Astrojax MX Pop


 

Spelet Tualoop8) Tualoop

Ett roligt utomhusspel för större områden - för två aktiva spelare som tycker om att springa! Kasta och fånga en ring med hjälp av två pinnar. Allt är ekologiskt tillverkad i Tyskland.

Här hittar du spelet Tualoop


Vi hoppas att du nu är inspirerad att satsa på ett aktivare liv! Du hittar flera aktiva spel här, och även utomhusleksaker här!