Mattips: baka bananbröd

Posted on 2020-03-09 10:18
av Leigh Neil
I

Mina barn älskar bananer, och bananbröd är en stor favorit hemma hos oss.

I "The Joy of Cooking" finns det ett underbart recept som jag ofta bakar tillsammans med barnen.


1) Sätt ugn på 175 C.

2) Blanda ihop i en stor bunke:

- 1 1/3 cup (3,1 dl) mjöl
- 1/4 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 3/4 tsk salt

3) Blanda ihop i en mixer:

- 85 g smör (mjuknat men inte smält)
- 2/3 cup (1,6 dl) socker

4) Mixa samman mjölblandning med smörblandning tills att det ser ut som ett pulver.

5) Lägg till...

- 2 ägg och blanda väl.

6) Rör i (men rör inte för mycket)...

- 2 lätt mosade bananer
- 1/2 cup (1,2 dl) hackade valnötter (valfritt)

7) Häll ner smeten i en smörad brödform och baka i ugnen 45-50 minuter.

Receptet ger 1 st limpa. (Vi brukar köra dubbelt eftersom det går åt så fort!)


Obs - våra bästa tips...

  • - Bananerna ska vara gamla, till brödet är bruna bättre än gula. Bananbröd är en perfekt användning för gamla bananer!
  • - Blanda smeten väl fram tills att du lägger i bananerna. Då ska det vara ganska klumpigt och ojämnt. Det blir bäst om det finns små bitar bananer kvar i smeten - och i brödet sen.

Jag hoppas att det går bra med bakandet! Brödet kan också frysas in och sedan tinas upp.

Mums!