Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

 

Inga produkter i varukorgen

Blogg - Artiklar om barn och lärande

Älskade gosedjur - därför är de så viktiga!

Har ditt barn ett favoritgosedjur eller docka? Min dotter hade "Bunny", en vit kanin (som blev något mindre vit under åren...) och min son hade "Baby", en blå nallebjörn. Baby och Bunny följde med på lek och äventyr, och nattningen skedde absolut inte om inte Baby och Bunny var med. 

Men varför, bland alla blinkande, pipande leksaker är dessa enkla, mjuka leksaker de som älskas mest? En intressant artikel i Parents Magazine (First Friends: Toddlers and Stuffed Animals) tittar lite närmare på barnets tillgivenhet mot gosedjur.

Read More

6 anledningar att läsa högt för ditt barn

Experterna säger att det är viktigt att läsa för ditt barn och det vet vi alla men VARFÖR? 

Och HUR kan du göra det enklast?

Under de närmaste dagarna har vi ett roligt samarbete med boktjänsten Nextory, som har ljud- och e-böcker för både barn och vuxna. Deras tjänst fungerar som en prenumeration. Du betalar ett månadsbelopp och får tillgång till ett bibliotek med tiotusentals böcker! Läs eller lyssna på telefonen eller ladda ner dina barns favoritsagor på surfplattan. 

Read More

7 anledningar till varför färgläggning är bra för ditt barn

Varför ska ditt barn färglägga bilder? Rätt svar är förstås för att det är kul!

Japp - barn (och vuxna) älskar att färglägga bilder. Och det är enkelt att göra - man behöver bara en bild och några kritor och man kan köra på.

Men det finns flera anledningar till varför färgläggning är bra för ditt barns utveckling - och varör ett enkelt aktivitet kan leda till bättre utveckling och psykiskt hälsa. Här presenterar vi några av dem:

Read More

Hur fidgets (som Tangle) skapar fokus för barn med ADHD

Fidget-leksaker (eller "pilla-med" leksaker) kan hjälpa barn med ADHD / DAMP att fokusera.

Men hur då? Hur kan en leksak hjälpa till utan att distrahera? 

Det pågår omfattande forskning, och mycket är fortfarande oklart, om hur hjärnan fungerar. Just nu är tanken att barn med ADHD har låg nivå dopamin i hjärnan, vilket påverkar exekutiva färdigheter, så som planering och koncentration. Vissa barn har medicinering för att höja dopamin-nivån, och man tror att dopamin även kan höjas genom att andra delar av hjärnan aktiveras. Ett sätt att göra det är med en bra "fidget".

Read More

Fyra viktiga leksaker för barn under 3 år

Ett nyfött barn behöver inte så många leksaker. Du är den viktigaste leksaken i ditt barns liv! När det lilla barnet börjar utforska och lära sig mer om världen runt omkring kan det dock vara bra att ha ett urval med roliga leksaker. Vilka leksaker är bra? Hur många behöver man? 

Här har vi valt ut fyra riktigt bra leksaker för de allra minsta!

  • Klossar
  • Bollar
  • Koppar
  • Gosedjur

Läs mer om varför dessa är så viktiga för bebisar - och även för större barn!

Read More

3 fördelar med ett babygym

Ett babygym är en lekmatta eller aktivitetsmatta med leksaker som hängar från lekbågar. Ett bra babygym är en underbar första leksak för babyn, redan från födelsen. Och med ett bra val av detaljer, kan ett babygym används genom hela första året - kanske även längre!

Det finns massor med olika modeller att välja på, i olika färger och tema. Leksaker och lekmattan har oftast olika tyg att känna på, färger som lokar barnets intresse, och kanske även ljus och ljud. På de flesta babygym går det att byta ut leksakerna och även att ta bort bågarna när barnet kan sitta och börja röra på sig.

Så... varför är ett babygym bra för barnet? Läs mer...

Read More

Att önska sig vingar

Jag vet inte om du har sett klippet på YouTube från Jubilee Project…

De tar in vuxna och barn och ställer samma fråga: Om du fick ändra bara en sak på ditt utseende, vad skulle det vara?

Och typiskt nog svarar alla vuxna först – “Mina öron sticker ut…”, “Mitt ansikte är för tjock…”, “Jag vill bli längre…” osv. Jag tänkte längs samma bana också, om alla små saker som jag skulle ändra, och vilken jag skulle välja.

Read More

Klossar - den "anti-app"

Man skulle tro att... mitt i Kaliforniens Silicon Valley... lekar alla barn med datorer och iPads.

Man skulle tro att alla har tillgång till de senaste appar.

Man skulle tro att teknologi är allestädes närvarande, även på förskola...

Read More