Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

 

Inga produkter i varukorgen

Blogg - Mer om våra leksaker och spel

Köpguide: Hängstol? 3 tips för att välja rätt

En hängstol är så skön att ha i trädgården eller inomhus... och vi har ett stort urval av fina hängstolar. Man hur väljer man rätt? Här är våra bästa tips och råd om hur du hittar den hängstol som passar bäst för just dig och din familj.

I sortimentet har vi...

Read More

Köpguide: Bra hängmattor för barnfamiljer

Det kanske inte är helt lätt att förstå varför vi säljer hängmattor på ABC Leksaker. Visst finns det barnhängmattor som passar in i sortimentet, men hängmattor för vuxna? Varför finns dem med?

Och om man vill ha en hängmatta, hur väljer man den som är bäst för barnfamiljen?

Read More

Wishbone – en trehjuling och balanscykel som håller länge!

Det bästa sättet att lära sig cykla!

Jag kan verkligen säga att jag tror på balanscykel-konceptet!

Jag har tre barn och när de första två var små hade balanscykel-konceptet inte riktigt kommit till Sverige. "A" och "B" cyklade ett tag med stödhjul, men det var frustrerande för alla. "A" cyklade bara i cirklar och "B" bara lutade från en sida till den andra och lärde sig ingenting om balans förrän stödhjulen var borta...

Read More

Rory's Story Cubes - det perfekta resespelet!

Rory's Story Cubes är ett roligt resespel som kan tas med enkelt i väskan! Skapa dina egna roliga och kreativa sagor med dessa 9 tärningar!Read More

Vilken Tangle är din favorit?

Tangle är ett underbart hjälpmedel för barn som har ADHD eller för barn som har svårt att koncentrera sig. Genom att pilla med någonting i händerna kan det bli enklare att fokusera i klassrummet. Genom rörelse har många barn (och vuxna) lättare för att lära. (Läs mer om varför en "fidget" kan öka koncentration här.)

Men det finns många olika sorters Tangle - vilken ska man välja?

Read More

Mörkrädda barn - 5 tips som kan hjälpa till

Har du ett barn som är mörkrädd? Är det svårt att få barnet att komma till ro vid läggdags?

Här hittar du några tips som förhoppningsvis kan hjälpa hela familjen att somna och sova bättre!

Read More

Köpa pussel? 7 tips för att välja rätt

Vi har många olika sorters pussel - allt från träpussel till magnetiska pussel, pussel som är lätta att ta med sig på resan, pussel som täcker en stor yta på golvet, 3-d pussel, pusselmattor m fl!

Vi har valt att ta in pussel från flera olika tillverkare -eftersom alla har olika fördelar, fokus och teman.

Men hur väljer man då rätt pussel?

Read More

Lil Davinci - öppningsbara ramar för barnets teckningar

Det var en gång... 

...ett barn ( vår egen "A") som kom hem från förskola med teckning efter teckning. Jag ville visa upp dem på ett bra sätt, så jag åkte ut till IKEA och köpte en A4-ram. Jag kom hem med ramen... och behövde en skruvmejsel för att öppna upp ramen, och då ramlade allting ut - glaset, stödet, passepartoun... och sen gällde det att få i teckningen och glaset, skruvarna fastskruvade och ramen vinkelrät... jaa... den första teckningen sitter fortfarande kvar i ramen! Alla andra teckningar? De sattes upp på kylskåpet med magneter.

Nu har vi en bättre lösning - vackra Lil Davinci ® ramar från Dynamic Frames

Read More

Crazy Aaron och hans Thinking Putty

Ibland hittar vi en produkt som bara känns helt rätt för vårt sortiment. Crazy Aarons Thinking Putty är en sådan produkt! 

Vi började med Thinking Putty för flera år sedan, och har nu utökad vårt sortiment för att ha nästan alla sorter som finns! Men varför Crazy Aaron? Varför Thinking Putty? Vad är det som är så roligt med just den här puttyn?

Läs mer...

Read More

Skolstart 2018 - katalog

Vad roligt med skolstart!

Nu har vi på ABC Leksaker skapat en ny katalog med ett underbart urval av pedagogiska leksaker som passar perfekt under augusti och september!

Här är en länk till ABC Leksakers skolstartskatalog - i online version som även kan laddas ner som .pdf. 

Read More