Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

 

Inga produkter i varukorgen

Blogg - Lektips

Lektips - 8 olika sätt att leka med magnetiska figurer

Magneter är roliga!

Vi har massor med (säkra och) roliga magneter med intressanta bilder på - dinosaurier, djur, prinsessor, fordon och mycket mer! Du hittar säkert ett set som passar just ditt barn. 

Det är roligt att leka med magneterna på en magnetisk tavla eller på kylskåpet, men det finns så mycket mer man kan göra med ett set magneter! Här är några förslag:

Read More

Skattjakt med kameran? Här hittar du två utomhus skattjakter

Det är alltid kul med en skattjakt!

Här kommer två skattjakter för dem som vill ha lite foto-inspiration! 

Dessa skattjakter är tänkta för större barn (och kanske även vuxna) som har tillgång till en kamera - eller en mobiltelefon med kamera. 

Read More

Lär ditt barn att cykla - vi visar dig hur!

Att lära sig cykla är ett viktigt steg i livet, och att cykla är en färdighet som när man en gång har lärt sig, aldrig glömmer. Som föräldrer finns ingenting härligare än att se leendet av ren stolthet i ditt barns ansikte när hen äntligen klarar av att cykla själv!

Här guidar vi dig igenom hur du bäst kan hjälpa ditt barn att lära sig cykla i 10 enkla steg.

 

Read More

Leksaker för oroliga tider

Det känns konstigt just nu i världen. Man kan inte vara som förr... och många förändringar skedde nästan över en natt.

Än så länge har barnen hållits lite utanför. De flesta går fortfarande på förskolan eller på skolan, åtminstone i låg-, mellan- och högstadiet. De har rutiner, de träffar kompisar och veckodagarna ser ut ungefär som före den s.k. corona-tiden, innan Covid-19.

Men även de minsta har säkert märkt av att saker och ting är lite annorlunda. De kanske har sett att vi vuxna beter oss annorlunda - att vi är mer oroliga, att vi kanske jobbar hemifrån, att vi inte umgås så ofta med andra. Barnen undrar kanske varför de inte får träffa mor- och farföräldrar, eller andra som tillhör "riskgrupperna". 

Vi behöver alla hitta sätt att bearbeta våra känslor - vuxna såväl som barn. Så vi tänkte komma med förslag på bra produkter som kan hjälpa till lite.

Read More

Skattjakt inomhus? Här finns det 4 att ladda ner gratis!

Är det tråkigt väder ute? Eller letar du efter aktiviteter du kan göra hemma tillsammans med ditt barn? En skattjakt kan vara ett underbart sätt att aktivera ditt barn på - enkelt och roligt... och ja, kanske även lite pedogagiskt!

Här hittar du fyra olika skattjakter som du kan skriva ut och göra hemma, plus en som du kan göra själv!

Read More

Skattjakt utomhus? Här finns det 3 olika att ladda ner gratis!

En skattjakt är ett roligt sätt att utforska naturen - oavsett om det är trädgården närmaste huset eller en skog längre bort. 

Här har vi skapat tre olika skattjakter för äventyrliga barn, samt en tom skattjakt så att du kan skapa en egen! Bara ladda ner, skriv ut, sätt på bra kläder, packa en mumsig fika - och njut av en rolig aktivitet tillsammans! 

Read More

Lektips - 19 sätt att leka med 123-pussel från Melissa & Doug

Vi fick ett mejl från en frustrerad förälder nyligen... hen hade köpt Melissa & Dougs 1-2-3 pussel från oss, och barnet ville inte lägga pusslet "som det ska göras" för att lära sig siffrorna 1-20. 

Vi säljer inte pedagogiska leksaker som skapats med tanken att barnet ska "plugga" in kunskaperna. Vi väljer ut leksaker som skapar situationer där barnet har det roligt - och lär sig samtidigt. Barn lär sig inte på samma sätt som vi vuxna - de gör vad som är roligt, och de lär sig med hela kroppen - ögonen, öronen, händerna, benen... och kanske även munnen!

Barnen lär sig helt enkelt genom lek, och ett lekande barn är ett lärande barn! Läs mer om hur pusslet kan lekas med!

Read More

Ny Wishbone RE2 barncykel - ännu mer "grön"

Vi har nu fått in Wishbones senaste 3-i-1 barncykel - som heter RE2

Liksom Wishbone RE (1) är den nya cykeln tillverkad av återvunnet material, men förbättringar i både design och material betyder att cykeln inte bara är återvunnen, utan även att den nu har ett längre liv samt att den går att återvinna!

Read More

Lektips: 7 anledningar att ha Plus-Plus i din leksakslåda

Vi älskar Plus-Plus!

Företaget uttrycker det klart och tydligt - "One shape - Endless possibilities" - och det är sant. Alla Plus-Plus bitar har samma form - som två plus-tecken ihopsatta (++). Men...även om formen är enkel är Plus-Plus helt öppet för kreativt skapande!

Läs mer om varför vi tycker så mycket om Plus-Plus!

Read More

Den enklaste skattjakten någonsin - gratis

Här är en enkel skattjakt som du kan ladda ner, skriva ut och göra med ditt barn - på nolltid!

Vi har märkt att ganska många av er tycker att det är kul att skapa en enklare skattjakt, och den här ska passa de flesta. Skattjakten kan vara en underbar aktivitet på kvällen och det tar mindre än 5 minuter att komma igång!

I vår enkla skattjakt har vi valt ut 8 olika ställen i huset som vi tror att nästan alla har (stol, bord, kudde, skor). Vi har samlat ledtrådarna i text och bild, så att även barn som inte kan läsa kan leka tillsammans med läskunniga syskon. 

Allt du behöver göra är...

Read More