Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

 

Inga produkter i varukorgen

Blogg - Lektips

Lektips - sommarbingo för soliga och regniga dagar

Ahhh... långa härliga sommardagar! 

Men en sak är säker här i Sverige och det är att vädret kan variera! 

Oavsett om det är soligt eller regnigt ute har vi flera roliga idéer för aktiviteter som man kan göra tillsammans med barn!

Read More

Lektips: 8 anledningar att ha Plus-Plus i din leksakslåda

Vi älskar Plus-Plus!

Företaget uttrycker det klart och tydligt - "One shape - Endless possibilities" - och det är sant. Alla Plus-Plus bitar har samma form - som två plus-tecken ihopsatta (++). Men...även om formen är enkel är Plus-Plus helt öppet för kreativt skapande!

Läs mer om varför vi tycker så mycket om Plus-Plus!

Read More

Lektips - midsommarbingo

Vad ska du göra på midsommarafton?

Jag tror att jag har en plan... men för att göra det lite roligare har vi skapat ett midsommarbingo! Ska du äta jordgubbar? Dansa små grodorna? Hoppa säck? Binda en blomsterkrans? 

Read More

Lektips: 7 roliga idéer till sandlådan

Det är alltid kul att leka i sandlådan eller på stranden! 

Här är några tips på olika aktiviteter som kan göra sandleken ännu roligare:

Read More

Lektips: 5 kreativa sandleksaker för att uppgradera din sandlåda

Vad behöver man för att ha det roligt i sandlådan?

Ja, man kommer rätt så långt med en enkel spade och en hink, kanske några pinnar, stenar och kottar. Sedan kan man alltid lägga till en boll, några bilar, ett par plastdjur... ja, det är mycket man kan göra i sandlådan.

Vill man vara riktigt kreativ med just sanden? Här presenterar vi några superroliga verktyg som höjer ribban på leken i din sandlåda!

Read More

Lektips - 8 olika sätt att leka med magnetiska figurer

Magneter är roliga!

Vi har massor med (säkra och) roliga magneter med intressanta bilder på - dinosaurier, djur, prinsessor, fordon och mycket mer! Du hittar säkert ett set som passar just ditt barn. 

Det är roligt att leka med magneterna på en magnetisk tavla eller på kylskåpet, men det finns så mycket mer man kan göra med ett set magneter! Här är några förslag:

Read More

Skattjakt med kameran? Här hittar du två utomhus skattjakter

Det är alltid kul med en skattjakt!

Här kommer två skattjakter för dem som vill ha lite foto-inspiration! 

Dessa skattjakter är tänkta för större barn (och kanske även vuxna) som har tillgång till en kamera - eller en mobiltelefon med kamera. 

Read More

Lär ditt barn att cykla - vi visar dig hur!

Att lära sig cykla är ett viktigt steg i livet, och att cykla är en färdighet som när man en gång har lärt sig, aldrig glömmer. Som föräldrer finns ingenting härligare än att se leendet av ren stolthet i ditt barns ansikte när hen äntligen klarar av att cykla själv!

Här guidar vi dig igenom hur du bäst kan hjälpa ditt barn att lära sig cykla i 10 enkla steg.

 

Read More

Leksaker för oroliga tider

Det känns konstigt just nu i världen. Man kan inte vara som förr... och många förändringar skedde nästan över en natt.

Än så länge har barnen hållits lite utanför. De flesta går fortfarande på förskolan eller på skolan, åtminstone i låg-, mellan- och högstadiet. De har rutiner, de träffar kompisar och veckodagarna ser ut ungefär som före den s.k. corona-tiden, innan Covid-19.

Men även de minsta har säkert märkt av att saker och ting är lite annorlunda. De kanske har sett att vi vuxna beter oss annorlunda - att vi är mer oroliga, att vi kanske jobbar hemifrån, att vi inte umgås så ofta med andra. Barnen undrar kanske varför de inte får träffa mor- och farföräldrar, eller andra som tillhör "riskgrupperna". 

Vi behöver alla hitta sätt att bearbeta våra känslor - vuxna såväl som barn. Så vi tänkte komma med förslag på bra produkter som kan hjälpa till lite.

Read More

Skattjakt inomhus? Här finns det 4 att ladda ner gratis!

Är det tråkigt väder ute? Eller letar du efter aktiviteter du kan göra hemma tillsammans med ditt barn? En skattjakt kan vara ett underbart sätt att aktivera ditt barn på - enkelt och roligt... och ja, kanske även lite pedogagiskt!

Här hittar du fyra olika skattjakter som du kan skriva ut och göra hemma, plus en som du kan göra själv!

Read More