Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

 

Inga produkter i varukorgen

Blogg - Lektips

Lektips - Naturpromenad och skattjakt för små pirater

Vill du njuta av en fin höstdag tillsammans med ditt barn?

Skogen är säkert världens bästa lekplats, men ibland kan det vara svårt att locka ut barnet. 

Här har vi en enkel aktivitet som kan göra en promenad i skogen ännu roligare - och med flera barn kan det även vara en rolig kalasaktivitet!

Du behöver nästan ingenting... bara lite fantasi... och kanske en papperspåse (för att samla saker i) och en bit tråd till piratens ögonlapp... och kanske en pappersmugg till piratens krok. Läs mer...

Read More

Den enklaste skattjakten någonsin - gratis

Här är en enkel skattjakt som du kan ladda ner, skriva ut och göra med ditt barn - på nolltid!

Vi har märkt att ganska många av er tycker att det är kul att skapa en enklare skattjakt, och den här ska passa de flesta. Skattjakten kan vara en underbar aktivitet på kvällen och det tar mindre än 5 minuter att komma igång!

I vår enkla skattjakt har vi valt ut 8 olika ställen i huset som vi tror att nästan alla har (stol, bord, kudde, skor). Vi har samlat ledtrådarna i text och bild, så att även barn som inte kan läsa kan leka tillsammans med läskunniga syskon. 

Allt du behöver göra är...

Read More

Corolle dockor - vackra och lekvänliga dockor från Frankrike

Vi letar alltid efter roliga, fina, säkra och lekvänliga dockor som lockar barnet till lek. Corolle är och har varit en favorit i guldklass länge - och företaget har precis fyllt 40 år!

Läs mer om dessa fina dockor från Frankrike:

Read More

Leksakstips - välj rätt docka till ditt barn

Hade du en docka när du var liten? 

Det är viktigt för barn att leka med dockor. Dockor hjälper barnet att hitta trygghet, att utveckla språket, att öva tal och samtal, att öva finmotorik - ja, det är mycket som är bra med dockor. 

Men med så många olika dock-serier, hur väljer du rätt docka till just ditt barn? Vi hjälper dig med några konkreta förslag!

Read More

10 underbara reseleksaker att ta med sig

Ska du ut och resa med barnet?

Du vill säkert ta med dig paddan, hörlurarna och en laddare... men det är bra att även tänka på andra leksaker och spel som passar bra under resans gång... och kanske även när man väl har kommit fram. 

Oavsett om du ska resa med bil, tåg, buss eller flyglan, finns det underbara och praktiska leksaker som kan göra resan enklare och roligare för alla!

Här är våra 10-i-topp tips för en roligare resa med barn:

Read More

Fyra roliga ABC-spel som får resan att gå fortare!

Sommaren handlar mycket om sol, bad och mer tid med familjen. Ibland innebär det också långa resor med bil, tåg eller flygplan. För barnen betyder det ofta en del tråkiga stunder. För oss föräldrar kanske lite många “När är vi framme?” och andra utmaningar.

Här delar vi med oss av fyra roliga alfabetslekar/spel för barn från 4 år uppåt som kan få tiden att gå lite snabbare – eller åtminstone att inte stå stilla!

Read More

Lektips: 7 roliga idéer till sandlådan

Det är alltid kul att leka i sandlådan eller på stranden! 

Här är några tips på olika aktiviteter som kan göra sandleken ännu roligare:

Read More

Lektips: 5 kreativa sandleksaker för att uppgradera din sandlåda

Vad behöver man för att ha det roligt i sandlådan?

Ja, man kommer rätt så långt med en enkel spade och hink, kanske några pinnar och kottar. Sedan kan man alltid lägga till en boll, några bilar, flera plastdjur... ja, det är mycket man kan göra i sandlådan.

Men, om man vill vara riktigt kreativ med just sanden? Här presenterar vi några superroliga verktyg som höjer ribban på leken i din sandlåda!

Read More

Ekologiska leksaker - bra för barn och bra för miljön

Ekologiska leksaker kan vara ekologiska av flera olika skäl. Här vill vi hylla några av våra tillverkare och lyfta fram deras intressanta val av design, material, produktion, mm!

Här är bara ett urval av de intressanta sätt våra olika tillverkare har valt att göra sin produkter mer ekologiska:

Read More

Lär ditt barn att cykla - vi visar dig hur!

Att lära sig cykla är ett viktigt steg i livet, och att cykla är en färdighet som när man en gång har lärt sig, aldrig glömmer. Som föräldrer finns ingenting härligare än att se leendet av ren stolthet i ditt barns ansikte när hen äntligen klarar av att cykla själv!

Här guidar vi dig igenom hur du bäst kan hjälpa ditt barn att lära sig cykla i 10 enkla steg.

 

Read More