Corolle dockor - vackra och lekvänliga dockor från Frankrike

Posted on 2019-07-09 08:05
av Leigh
I

Vi letar alltid efter roliga, fina, säkra och lekvänliga dockor som lockar barnet till lek. Corolle är och har varit en favorit i guldklass länge - och företaget har precis fyllt 40 år!


Corolle - vackra, franska dockor

Corolle är ett franksk varumärke, vilket man kan ana på dockornas namn ("Calin", "Classique", Coralie, Myrtille, osv). Dockorna bara "ser" franska ut, på ett otroligt vackert sätt. Kläderna kunde man säkert hitta på barnen i en fransk förskola, och det finns även extrakläder med franska detaljer på - sött!

Corolle står för kvailtet och en känsla för detaljer. Barn bjuds ofta in till företagets designkontor för att få testa dockorna och för att de ska se vad barnen fastnar för eller inte tycker om. "Dockan tittar ner" tänker vi vuxna... men för ett barn som har dockan liggande framför sig i famnen, så möts deras ögon. Dockor, kläder och tillbehör är designade för barnets ålder - en 30 cm lång docka kanske känns lite liten för oss vuxna, men passar perfekt i famnen på en 2-åring.

Baddockorna fastnade vi också för. Hur ofta får barnet ta med sina favoritleksaker i badet? Tänk hur roligt det skulle vara att locka ett tveksamt barn ner i badkaret eller simbassängen med en docka som kan hänga med... eller som t o m har simfötter på? Att baddockarna torkar snabbt är perfekt!


Dockor efter åldern

Corolle Calin Mon Premier dockor

För barn från 18 månader... 

De minsta dockorna, "Mon Premier Corolle (Calin)" är 30 cm,  godkända för barn från 18 månader, och passar perfekt i storleken till det minsta barnet. Mjuka, kramgoa kroppar, inget hår (på alla utom Yang), söta tillbehör - en perfekt första docka! Vissa dockor kan suga på tummen eller nappen, och alla (utom Yang) blundar.

I samma serie finns det även baddockor. Dessa dockor är exakt som de andra, förutom att de har en fyllning av små pärlor som torkar snabbt. Dockorna flyter också - vilket är ett stort plus i simbassängen. När det är dags att torka, kan man lätt hänga upp dockan i lappen på ryggen. 

I "Mon Première" serien finns det även "mini Calin", som är ännu mindre - bara 20 cm och passar nästan i en vuxen hand. De har inte många extrakläder eller tillbehör, men de kan vara bra att ha med sig i väskan, och vissa går även att ta med i badkaret.

Corolle Classique dockor

För barn från 3 år...

Om man går upp en storlek så har man "Mon Classique Corolle" - dockor som är lite större (36 cm), men fortfarande bebisdockor med mjuka kroppar... och en storlek som passar perfekt i en tre-årings famn. Det finns även några dockor som har hår - för barn som tycker att det är roligt att borsta och fixa håret.

Ma Corolle modedockor

För barn från 4 år...

Ma Corolle är den nyaste serien för lite större barn. Dessa dockor är också 36 cm långa, men de är lite smalare än Classique. Ma Corolle dockor är som modedockor med mjuka kroppor. Kläderna är liknande dem som man kan tänkas att barnet som ska leka med dockan har på sig - som jeans, tröjor, ridkläder, balettkläder... och fina tillbehör som ryggsäckar, halsband, väskor, skor, mm!


Vi har sorterat Corolles dockor efter storlek, så att du lätt kan hitta en docka du tycker om samt tillbehör som passar till. Det är viktigt att välja rätt tillbehör till rätt docka - även om Classique och Ma Corolle har samma längd, så passar inte kläderna då Ma Corolle är mycket smalare, med proportioner som motsvarar ett lite äldre barns.

Det är också viktigt att poängtera att samtliga Corolle dockor har en svag doft av vanilj. Doften kan vara starkare i början när dockan har suttit i förpackningen under ett tag, men avtar under bruk (och lek). Allting hos Corolle är av högsta kvalitet, omsorgsfullt testat och godkänt.

Vi hoppas att du tycker om Corolles fina dockor lika mycket som vi gör - och som alltid, ta gärna kontakt om du har några frågor!