Crazy Aaron och hans Thinking Putty

Posted on 2019-03-13 10:33
av Leigh Neil
I

Ibland hittar vi en produkt som bara känns helt rätt för vårt sortiment. Crazy Aarons Thinking Putty är en sådan! 

Vi började med Thinking Putty för flera år sedan, och har nu utökad vårt sortiment för att ha nästan alla sorter som finns! Men varför Crazy Aaron? Varför Thinking Putty? Vad är det som är så roligt med just den här puttyn?


Hur Crazy Aaron startades...

Det var en gång... en dataprogrammerare som hette Aaron som upptäckte att han kunde koncentrera sig bättre med någonting i händerna*. Han började leka och pilla med lite olika saker, men fastnade till slut för studslera. Efter ett tag började han fundera över hur mycket roligare det skulle vara om han hade en större mängd lera, eller om leran fanns i flera färger, eller om leran hade olika egenskaper. Han började skapade sin egen putty, och delade ut den till sina arbetskamrater. 

Så småningom märkte han hur glada de andra blev åt puttyn, och hur mycket han tyckte om att utforska och utveckla nya typer av putty... så han bestämde sig för att starta eget. Han började med en egen produktion och försäljning på nätet och efter ett par år kunde han lämna sitt datajobb och fokusera på produktutveckling och tillverkning på heltid. 20 år senare har han ett stort företag med fler än 800 anställda, och är känd för sin underbara Crazy Aarons Thinking Putty.


Själva Thinking Puttyn

Oavsett hur mycket vi tycker om Crazy Aarons saga är , som alltid, det viktigaste för oss att produkten är rolig att leka med. Och ja, det är verkligen roligt att leka med Thinking Putty! Den kan studsa som en boll, splittras som glas, sträckas ut som tuggummi, rivas sönder som papper... under tiden som den glimrar, skimrar, glöder och kanske även ändrar färg.

Men viktigast, Thinking Putty känns bra i händerna och de olika egenskaper gör den ännu mer intressant. Vissa sorter reagerar med värme, andra med ljus, och en del har ett regnbågsskimmer som är helt unikt.

Thinking Putty kan också vara en bra produkt för barn som har det svårt att koncentra sig (t ex ADHD). Oftast kan barnet fokusera bättre med någonting att pilla med i händerna. Andra terapeutiska användningsområden för puttyn är för dem som behöver öva på att öka rörligheten i händerna.  


"Think Global, Act Local"

Crazy Aaron lever verkligen upp till mottot. Tillverkningen sker i USA, och Aaron tycker att det är viktig att kunna överblicka hela processen, från utveckling av nya typer av putty till produktion och leverans. 

Den lokala känslan fortsätter i företagets val av anställda. När företaget började växa bestämde ledningen sig för att ta kontakt med lokala stödcenter för vuxna med inlärningssvårigheter och andra funktionshinder. I dag jobbar över 800 personer med särskilda behov i samtliga delar av företaget. 


En Thinking Putty för alla

När jag var liten fanns studslera bara i en färg. Crazy Aaron har lyckats utveckla flera olika "familjer" av putty - från Cosmics till Glows, Magnetics till Illusions. Men vad betyder dessa olika namn? Och vilka egenskaper har de? Utöver färg har varje familj någon "extra" att erbjuda. Vissa är hårdare, vissa är mjukare - och alla är roliga!

Thinking Putty Cosmics - med ljus effekter

Thining Putty Cosmics är inspirerades av rymden med häftiga glow-effekter. En glow-charger medföljer för utökad effekt. Puttyn i cosmics familjen är Milky Way (Vintergatan), Northern Lights (Norrsken), Star Dust och Solar Wind.

Thinking putty Illusions - med regnbågsskimmer

Thinking Putty Illusions har regnbågsskimrande effekter, precis som andra föremål i naturen - så som insekter (Super Fly, Super Scarab), lava (Super Lava) och olja (Super Oil Slick). 

Thinking Putty Hypercolor - lera som ändrar färg med värmen

Hypercolors ändrar färg med värme. Man ser det direkt bara genom att leka med puttyn i händerna. Stoppa den i kylskåpet och sätt den sedan bredvid en kopp varmt vatten så kan man verkligen se skillnaden! Välj din favorit bland Amethyst Blush (lila/rosa), Chameleon (ljusgrön/mörkgrön), Twilight (lila/blå) och Sunburst (gul/orange). Hypercolors är hårdare i konsistens, och bättre för att skulpta och öva med händerna.

Ljuskänslig lera - Thinking Putty Phantoms

Phantoms ändrar färg med ljus. Varje burk kommer med en laddare ("glow charger") som man kan använda för att rita direkt på puttyn. Välj bland Foxfire (vit/grön), Arctic Flare (vit/rosa) och Mystic Glacier (vit/lila). 

Thinking Putty Glows - lera som glöder i mörkret

Glows är vita eller ljusa puttys som "laddas" med starkt ljus och därefter glöder i mörkret i flera minuter. Här kan man välj bland Krypton (grön), Amber (orange), Ion (ljusblå) och Aura (lila). Glows är lite hårdare, och bättre för större händer och för de som vill skulptera.

Magnetiska leran från Thinking Putty

Magnetics är lera precis som alla andra, men det häftiga är att leran även är magnetisk! En stark magnet medföljer så att man kan leka lite annorlunda med Gold Rush, Strange Attractor, Quicksilver eller Tidal Wave.

Thinking Putty - ädelsten

Thinking Putty - ädelmetall

Precious sparkles är otroligt fin putty med glittrande effekter. Vilken ädelsten är din favorit? Ceylon Sapphire, Burmese Ruby eller Persian Emerald? Eller kanske föredrar du ädelmetaller så som Good as Gold, Pure Platinum eller Copper Crush?

 Liquid Glass - genomsynlig Thinking Putty

Liquid Glass är en putty som är helt egen - den är totalt genomskinlig, och klar som glas eller vatten när den är stilla. När man leker med den blir den mer grumlig, men så fort den får vila blir den snabbt klart genomskinlig igen. 

Blanda din egen Thinking Putty med Mixed by Me

Mixed by Me är för dem som verkligen vill "bli" Crazy Aaron! Här har du möjligheten att blanda din egen putty och ge den egenskaper - och även ett namn! Vad blir din putty?

 Prova på Thinking Putty med små burkar

Prova på burkar är perfekta för den som vill lära känna Thinking Putty, och de små burkarna passar fint i godispåsar, adventskalendrar, påskägg och liknande!


 

*  se flera "pilla med" leksaker för ökad koncentration och läs mer i bloggen om hur fidget-leksaker kan hjälpa barnet att koncentrera sig bättre .