Pennor från Djeco - välj den bästa färgkombination för dig

Posted on 2015-07-07 17:18
av Leigh Neil
I

Djeco är ett väldigt franskt företag. När de tar fram vissa produkter tar de oftast fram en rosa variant som heter "girl" och en blå variant som heter "boy", så jag funderade inte så mycket över att vi fick två olika set med tuschpennor, ett i en blå kartong och ett i en rosa kartong... Men nar vi fick en grön kartong, ja, då började jag plötsligt undra lite mer om vilka pennor som faktiskt gömde sig i kartongerna!

Alla pennor har två spetsar, en hård spets som är perfekt för fina detaljer, och en pensel-liknande spets som är mjuk och kan måla både tjocka och fina linjer. Färgen på pennan motsvarar färgen i pennan och pennorna håller förstås - högsta kvalité. Alla pennor har ett nummer från 0-100 som motsvarar en färg i Djecos "artkits"

Kartong #1 - "vanliga" färger

Djeco pennor - 1

 

I den första kartongen, den blåa, får man de vanligaste färgerna. Denna kartong är bra att börja med om man ska bara ska rita tekningar. Här finns svart, röd, blå, gul, orange, lila, grön, rosa, brun och en ljusare blå. Så det går bra att rita träd, sol, stjärnor, djur, blommor, mm!

Kartong #2 - "rosa" färger

Djeco pennor rosa

Den här kartongen är till för konstnären som älskar rosa. Och då menar vi verkligen alla nyanser avrosa, perfekt till blommor, rosa klänningar, riddare mm! Allt från rött till ljusosa, och så lila och blått som accenttoner. Ett utmärkt komplement till kartong #1.

Kartong #3 - "natur" färger

djeco pennor gröna

Den gröna kartongens nyanser återspeglar naturen. Här hittar vi jordiga toner såsom beige, mossgrönt och vinrött. Perfekt för killar och tjejer som gillar att återskapa hösten eller kanske rita människor!

Vilken kartong är din favorit? Det går förstås bra att köpa alla tre om man som vi gillar alla färger lika mycket ;-)

Här hittar du alla pennor på ABC Leksaker: