Gör enkla origami dinosaurier med Djeco

Posted on 2020-11-02 09:15
av Leigh
I

Det är kul med origami - att vika papper så att det blir någonting 3-D - häftigt!

Det kan vara lite svårt (tycker jag) att förstå exakt hur man ska göra. Vi har lagt ut några enkla tips för origamitulpaner och origamikaniner, och även tittat närmare på flera origami kits från Djeco. Vi provade på att vika origamidinosaurier och det var jätteroligt!

Vi tycker att Djecos origami "kits" är fantastiska (som alla Djecos pysselkits) med visuella instruktioner och förtryckta blad som gör det enklare för barn att lära sig och förstå hur man gör.


Djeco origami dinosaurier

Visuella instruktioner

Det bästa med Djecos pysselkits är att de har enkla, visuella instruktioner. Det finns väldigt lite text, och bara i början av instruktionshäftet ("vik här", "dalviking" och "bergvikning") och efter det finns det bara bilder och illustrationer. Inget språk behövs - och även barn som inte lärt sig läsa kan följa med.

I vårt dinosauriekit finns instruktioner för fyra olika dinosaurier - brachiosaurus, stegosaurus, pteranodon och tyrannosaurus. 


Vika origami dinosaurier med enkla instruktioner från Djeco
Förtryckta blad

Instruktionerna är bra, men det bästa med Djecos origami är de förtryckta arken man får. I varje kit finns ca 20+ blad, men alla är tryckta på båda sidor med mönster... och inte bara vilket mönster som helst, utan ett specifikt mönster för varje djur. På varje ark ser man tydligt exakt var man ska vika. 

I vår dinosaurieorigami finns det 24 blad - 6 för varje typ av dinosaurie. Dessutom kommer varje dinosauriemönster i två olika färgkombinationer. Eftersom mönstret på arket matchar djuret, och viklinjerna på bilden i instruktionshäftet stämmer perfekt med de på arket är det enkelt att förstå precis hur man ska göra. 


Djeco origami på resande fot
Origami till resan och till barnkalas

Origamikits är underbara och uppskattade kalaspresenter - till ett rimligt pris. Allt ingår - och barnet kan börja vika direkt. Origamikits är även bra för barnkalas - välj en kit som passar och skapa en scen till kalasbordet, eller dela ut blad att vika tillsammans - som en rolig och kreativ kalasaktivitet!

Ett origamikit är även en underbar "ha-med-sig" grej till resan. Förpackningen är platt så den ryms i väskan, och eftersom allt man behöver finns i förpackningen är det ett bra pyssel på flygplanet eller tåget - perfekt underhållning!