Pysseltips: färglägga annorlunda och öka kreativiteten

Posted on 2018-11-02 13:18
av Leigh
I

Vi har redan skrivit om hur bra det är för barn att färglägga bilder - det är utvecklande, kreativt, roligt...ända till dess att det blir tråkigt!

Ja, för tråkigt bir det om man använder samma kritor, samma vita papper, samma målarböcker och samma tuschpennor hela tiden.

Så...varför inte ge nytt liv till ditt barns kreativitet genom roliga, och lite annorlunda, produkter? Vi visar dig hur!


Måla på svart papper

Måla INTE på vitt papper

Hur ofta sitter du eller ditt barn ner med en bit vitt papper och en burk med kritor? Även om det finns någonting på pappret att färglägga så kan det vara lite "same-same". Varför inte måla på svart papper i stället? Oolys Super Mix, Sparkle Watercolors, Chalk-orama och TuttiFruitti gelpennor målar bra på alla olika pappersfärger, även svart. 


Måla på ett fönster eller en enhörning

Måla INTE på papper alls

Det är inte så att vi vill uppmuntra barnen att måla på vägarna... men att kunna måla på någonting annorlunda som glas, porslin, badkaret, plastleksaker, wellpapp, kartonger... (eller en uppblosbar enhörning eller drake) kan vara riktigt roligt! Med fönsterkritor eller chalk-orama kritor går det att måla på fönstret direkt - och det är enkelt att torka bort. Badkritor är ett annat sätt att vara kreativ på som är enkelt att städa upp.


Chunkies paint sticks från ooly

Måla INTE med vaxkritor eller tuschpennor

De vanligaste konstmaterialen är förstås vaxkritor, tuschpennor och vattenfärger. Prova gärna på lite nya produkter, t ex gelpennor från Djeco, chunkies paint sticks från ooly, eller fingerfärg från Djeco - alla ger en helt annan känsla för konstnären!


Blanda material

Med Oolys vatten-tuschpennor eller vatten-pennor från Djeco kan barnet måla en bild, och sedan ta en blöt målarpensel för att skapa en helt annan effekt. Eller bara rita lite med vaxkritor och se hur tuschfärgerna blandas ihop - eller inte!


Pennor med doft

Väcka luktsinnet

När jag var liten älskade jag att måla med doftande tuschpennor. Ooly har flera produkter som doftar - suddgummin, gelpennor och tuschpennor. Kul!


Skrapkort från Djeco och Melissa & Doug

Ta bort färg i stället för att lägga på

Med skrapkort från Melissa & Doug eller Djeco kan toppfärgen skrapas bort för att låta andra färger komma igenom. 


Detta var bara några tips på lite olika idéer för att väcka ditt barns lust att skapa!

Ha det så kreativt!


Barnpennor och kritor