3 fördelar med vanliga spel - och varför "analoga" spel är bättre än dataspel

Posted on 2016-04-12 13:06
av Leigh Neil
I

Ibland så finns det inget som slår en padda eller TV då man bara måste få lite lugn och ro, och det finns verkligen ingen anledning till att rata datorspel som sämre leksaker.

Men samtidigt så är det förstås så att man kan undra om det inte trots allt är bättre med analoga spel där flera personer samlas runt ett bord eller på golvet för att lösa gåtor eller tävla om äran som spelets mästare.

Om du har investerat i några helt vanliga barnspel som inte kräver laddare eller lösenord så ska du veta att dessa kommer med många fördelar.

Här är 3 stycken…


1. Samvaro

Glöm sociala medier! Med ett spel som Qwirkle så kan man spela i lag och tillsammans har otroligt kul. Vuxna och barn kan spela och umgås på ett så enkelt och naturligt sätt. Man får den där kvalitetstiden som alla pratar om utan att ens lämna hemmet, och dessutom så är det inte så att familjespel måste pågå hur länge som helst. Det räcker bra med 20 minuter för att alla ska uppleva att det var en mysig stund.


 2. Bättre ekonomi

Det kostar en bra slant att investera i olika former av datorspel. Ett vanligt kortspel eller brädspel är sällan särskilt dyrt och det bjuder in till lek för många deltagare. En surfplatta kan man ju bara sitta med en åt gången medan spel som Spöktrappan ger aktivitet till flera barn och vuxna samtidigt. Vanliga spel är också helt riskfria vad gäller saker som att betala för att nå högre nivåer i spelet så som kan vara fallet med olika typer av mobilspel.


 3. Närvaro

När man lyfter blicken från mejlen som man försöker ta hand om i soffan mot kvällen så kan man undra var alla andra är. De sitter där med sina skärmar, men var är de i tankarna? Spelar man ett familjespel så får man en närvaro som elektriska datorspel aldrig kan skapa.

Så lägg undan datorn och ta de där mejlen imorgon istället, nu är det dags för ett hederligt barnspel där alla som är med får glass till efterrätt!