Vill du ha en julkalender till ditt barn? Det är kul att räkna ner dagarna till julafton - och det finns flera sätt att göra det på. Läs mer...


Färdiga adventskalendrar utan presenter

Hela poängen med en adventskalender är att räkna ned dagarna i december fram till julafton. Det finns flera roliga sätt att göra det - det kan vara så enkelt som en vanlig kalender med luckor.

Det finns förstås adventskalendern från SVT som hänger ihop med programmet julkalendern i TV, och går att köpa på bensinmacken eller i mataffären. Den har en lucka för varje dag, men inga presenter.

Hemma hos oss har vi en julkalender som min farmor sytt för många (många) år sedan, där man sätter en dekoration på en julgran för varje dag, och en stjärna i toppen den 24:de. Oskar & Ellens fina adventskalender med ringar kan användas på samma sätt, genom att man hänger upp en ny juldekoration varje dag.

Adventskalender med ringar från Oskar & Ellen


Klassiska chokladkalendrar

Det kan vara kul, och gott, att ha en chokladskalender. Man kan välja bland olika motiv och kvalité på chokladen, men idén är enkel: öppna luckan och få en bit choklad varje dag. Mums!


Färdiga julkalendrar från stora företag

Större företag som Lego, Playmobil och Schleich har adventskalendrar som är enkla och färdiga. Man får en liten present i 24 dagar, och varje present bidrar till en större helhet, som en bondgårdsscen eller ett dinosaurieset. 

En sak att tänka på är att vissa dagar får man djur... och andra får man tillbehör. På Schleichs bondgårdskalender får man en stor ko, en söt hund, en flicka osv, men vissa dagar är det några klistermärken eller en bit staket bakom luckan.


ABC Leksakers egna adventskalendrar

Vi på ABC Leksaker har också tagit fram en färdig adventskalender för tre åldersgrupper - 2 år, 3-6 år och 7-10 år. Varje dag får barnet en rolig, liten leksak, och alla produkter kommer inslagna i glänsande foliepåsar med nummerlappar. 

24 färdigt inslagna paket för adventskalendern

Vi har försökt att hitta unika gåvor för varje dag - högkvalitativa leksaker som barnen kan ha kul med länge. Beroende på åldern finns det en bra blandning leksaker för alla - studsbollar, pennor, handdockor, bilar, kreativa leksaker, musikaliska leksaker, badleksaker, mm! Och om du har köpt en av våra kalendrar tidigare, så finns det ett helt nytt sortiment leksaker från förra året. Nytt i år - vi har vi fina siffror på påsarna, så du behöver bara beställa... och allting levereras färdigt! 


Gör-det-själv med leksaker i paket

Det kan vara roligt att skapa en julkalender själv, och det behöver inte vara så svårt. Om man börjar med ett set med flera grejer i kan man fylla på med lite godis på vissa dagar - och vips är julkalendern klart! Roliga idéer kan vara:

Man kan även köpa en större byggsats, t ex Plus Plus, och dela upp på flera dagar.


Gör-det-helt-själv

Det är förstås möjligt att köpa en liten leksak för varje dag, eller att blanda leksaker och godisbitar. Vi har ett stort sortiment bra leksaker till adventskalendern, och du kan också köpa 24 påsar som gör inslagningen enklare. Du kan sortera efter tema för att hitta just dinosaurie-leksaker, enhörningar, mm!

24 foljepåsar för snabbt inslagning

Om du inte vill ha hela 24 leksaker, så kan du förstås blanda lite med godis, suddgummin, pennor, byggbitar, mm!


Frågor? Vi hjälper till gärna via e-post (kundservice@abcleksaker.se) eller chatt.  

Lycka till!