Lego Education - äntligen

Posted on 2015-11-19 17:49
av Leigh Neil
I

När jag var liten lekte jag med två olika Lego® byggsatser.

En var en "double-decker" bus, precis som i London. Och den andra var en hus-byggsats med massor med takbitar, dörrar och fönstrar. 

Jag älskade både, men hur jag lekte med dem var helt annorlunda...


 Lego London busLondon Bus

Jag hade en jätte fin byggsats med en London bus - min egen! Jag älskade att bygga ihop den - jag tog fram alla bitar, gick noggrant igenom alla instruktioner, och visade upp stolt min färdiga buss. 

Sedan tog jag isär alla bitar och la dem försiktigt tillbaka i kartongen med instruktionerna. 

Jag kommer inte ihåg hur många gånger jag byggde ihop bussen... många!

Och det var roligt varenda gång. (Och jag, jag blev ingenör...)


Lego byggsats - husHus-byggsats

Jag och min kusin hittade en gammal Lego-byggsats i mormors källare, säkert någonting från en av våra större kusiner. Den såg ut ungefär som den här, men med färre färgglada bitar och flera vita delar.

Och hur vi byggde!

Vi spenderade timmar med den där byggsatsen. Ibland sammarbetade vi på ett stort hus, och ibland byggde vi eget hus... eller någonting helt annat. Men då var det många diskussioner och förhandlingar, för att det verkade aldrig finnas tillräkligt med fönstrar, dörrar... eller någonting. 

Men det var roligt, och jag kommer fortfarande ihåg hur vi skapade.


Jag älskar Lego.

Mina barn har älskat Lego från den första "primo" byggsats, genom massor med Duplo-kossar, och äntligen till Lego "creator" med så många olika bitar att jag kan inte ens räkna hur många! Även idag kan jag hitta min son - han är så stor nu - mitt i en Lego-skapande- moment.


 

Lego Education på ABC Leksaker

Men det var det där med huset som jag ville återskapa med Lego på ABC Leksaker. Bussen var roligt och lärorik, och jag säkert lärde mig att vara försiktigt, att följa instruktionerna och att vara noggrant. Men huset... där kunde vi jobba tillsammans, leka, prata, bygga... precis hur vi ville göra.

Så vi tog beslutet att fokusera endast på Lego Education - ett separat företag inom Lego-koncernen, med annorlunda produkter och större byggsatser. Ingen Harry Potter, Star Wars eller Frozen... inga rosa bitar... bara roliga och läroroka byggsatser. 

Visst är dessa byggsatser tänkt på använding i förskole-området. (Vi har många förskolor som kunder, så kanske känner de sig hemma i butiken!) Men de kan även används hemma. 

Vad är bra med Lego Education?

Lego duplo figurer - CommunityGubbar

Mina barn älskade de där små figurer, men som vi fick bara en i varje byggsats så fanns det aldrig tillräkligt många för att leka med deras skapelser "på riktigt". 

Nu kan du köpa massor med människor - i Duplo (World eller Community) eller Creator (Community eller Sagofigurer). Ditt barns saga ska aldrig fatta karaktär!

Lego Education - TubesFritt skapande

Mina barn hade någon sorts byggsats med "tubes" som jag hade köpt från Lego Education. Den var roligt - och den finns fortfarande. Ha det roligt med kulbanor, mm!

Lek

Dessa byggsatser är gjorda för flera barn - tänk på en förskola. Det finns massor med bitar, och massor med roliga delar så att alla har någonting att få leka med. Perfekt för flera-barn-familjer också!


 

Vi hoppas att du tycker också om det senaste i vårt sortiment!

Här hittar du alla produkter från Lego Education.

(Ett tips - har du mycket Duplo hemma? Nu kan du förlänga livet av dina Duplo klossar med Hubelino - kulbanor som passar ihop med Duplo. Om du har mycket Duplo kan du köpa bara "Elements" som är kulbana-delar utan standard klossar.)