4 leksaker du alltid bör ha med dig i väskan

Posted on 2016-03-13 09:31
av Leigh Neil
I

Det skulle ju bara ta några minuter...

...men nu sitter du där med bebisen och ett äldre syskon på BVC och väntar på er tur.

I det här läget så är det inte så kul att inse att nästan alla leksaker som finns på plats är upptagna och de som finns tillgängliga är så smutsiga att du inte vill se något av dina barn komma i närheten av dem.

Lösningen är att alltid ha smarta reseleksaker i väskan. Det här behöver alls inte vara stora saker men då man har sina egna vänterrumsleksaker så blir det inte så besvärligt att hantera stunder då man sitter där man sitter. Då du köper leksaker på nätet så ska du passa på att skaffa prylarna som du alltid bör bära med dig i väskan.

Här kommer några tips på sådant som du får god användning av:


 

Rory’s Story Cubes

Rorys Story Cubes - berätta sagor

Även yngre barn tycker att Rorys Story Cubes är kul, och då man börjar skapa en berättelse så glömmer man ju helt bort att sitta och tjata om att det är så jobbigt att vänta. Man kan slappna av och göra något trevligt tillsammans istället.

Här hittar du Rorys Story Cubes på ABC Leksaker i alla möjliga varianter - original, actions, voyages, samt extra tärningar för särskilda intresser!


 

Pennor och block

Trekantiga kritor i en plastlåda från Melissa & Doug

Det här är något som kommer som räddaren i nöden och som alls inte väger tungt i väskan. En enkel penna, kanske några kritor och ett block med tomma ark är allt som ska till för att barnen ska sitta tyst och stilla i väntrummet eller på bussen som fastnat i en oändlig kö.

Kritor från Melissa & Doug är ett bra val - i ett praktiskt plastfördral... eller kanske ett paket färgpennor från Djeco. Här hittar du alla barnpennor och kritor på ABC Leksaker.

 


 

Fingerdockor

Fingerdocka från Folkmanis - sork

Berätta en saga och använd fingerdockor för att illustrera. De här dockorna är också roliga för barnet att testa och leka med.

Vi har ett roligt urval handdockor och fingerdockor - från enkla finger-monstrar till detaljerade fingerdockor från Folkmanis.

 


 

Studsboll eller ballong

Pop-ballong från Djeco - en tygboll med ballong

Det här är en leksak som fungerar om du vet att ni kommer att befinna er på en plats där det inte blir farligt med en boll som rullar iväg och får barnet att springa efter. En ballong kan vara säkrare och den är löjligt enkel att ha med sig i väskan eller i fickan. Med en ballong så får man roliga läten, eller en boll eller en raket som flyger över rummet.

Moon-bollen från Waboba studsar otroligt bra, men vanliga studsbollar passar också bra och ryms enkelt i väskan. Djeco gör fina tygbollar som håller en ballong - "pop ballong" - perfekt för yngre barn!