Utelek? Sommarens 5 leksaker du inte kan vara utan

Posted on 2016-06-08 16:47
av Jessica Larsson
I

Sommaren är snart här med långa, soliga dagar och mycket tid ute - för både barn och föräldrar! Men vilka leksaker behöver du? Här har vi skapat en kort lista över superroliga uteleksaker som gör långa dagar ännu roligare!

Visst finns det massor med leksaker... men den här listan passar barn i alla åldrar, och alla leksaker passar i en liten väska - perfekt att ha med sig i bilen, på tåget eller till stranden!


BollWaboba Moon Ball på ABC Leksaker

En enkel boll kan bidra till många timmars lek. Man kan studsa bollen själv på olika sätt, tex studs-fånga mot en vägg. När man är två är det roligt att  kasta och fånga till varandra, och är man ännu flera kan man snabbt ha ett roligt spel med apan-i-mitten. En boll kan lekas med i vattnet, i skogen, mm. Studsbollar kan används för "Kung" (med lite hjälp av gatukritor).

Om jag skulle välja min favorit boll så skulle det vara Wabobas Moon Ball - en super-studsande boll som kan används överallt. Men vi har också enklare studsbollar, o-bollen som är lite enklare att fånga för små händer. 


Gatukritor

Med gatukritor kan trottoaren omvandlas till en färgglad tavla med oänfliga möjligheter! Rita en scen, skriv meddelanden eller varför inte en stad för små bilar eller en "hoppa-hage" för mer aktiva barn. Skulle det börja regna gör det inget - se det som en rengöring inför nästa skapelse!

Vi har fina gatukritor från Melissa & Doug i 10 roliga färger.


InsektsburkInsektsburk från Learning Resuorces - utforska naturen

Visst är det roligt med naturen! Småkryp, blommor, blad - och även sand - kan vara fascinerande när man tittar närmare. En rolig insektsburk med förstorningsglas är perfekt för att kolla lite närmare på det som man hittar ute. 

Vi har flera olika insektsburkar i lagret, men min favorit är insektsburken från Learning Resources - med inbyggt förstorningsglas. Lägg till matchande förstorningsglas och en jumbo-pincett för ännu mer möjligheter!


Quut Triplet - en praktisk spade för sand och strandSpade

Sommaren förknippas oftast med sand och strand - men sandlådan är också ett roligt ställe, lite närmare hemmet. En spade är alltid bra att ha för barn i alla åldrar. Det är så mycket roligare att leka i sanden med rätt verktyg! Att bygga ett sandslott, gräva en tunnel, gräva ner fötterna (eller ett syskon!) är alltid lika roligt!

Vårt bästa val för spade är Quuts Triplet, som kommer i flera olika färger. Triplet är även en multi-verktyg - för alla dina sandiga äventyr! För mindre händer, har vi fina sandverktyg från Spielstabil

 


Håv

Med sommaren kommer kanske även dagar vid vattnet - sjö, hav, bäck eller flod. Där hittar man massor med intressanta saker - små fiskar, krabbor, maskar, mm! Att kunna fånga upp dem med en bra håv är någonting som mina tonåringar tycker om fortfarande!

Våra "Scrunch Nät" är enkla att ta med och är stabila och starka - perfekt för barn i alla åldrar!