Lektips: 10 anledningar att älska Lottie-dockor

Posted on 2019-03-04 13:21
av Leigh
I

Vi älskar Lottie-dockor, och är så glada över att ha dessa fina dockor i vårt sortiment!

Vad är det som gör att dessa små dockor är så underbara och så populära? Här berättar vi varför vi tycker så mycket om Lottie:


Lottie är ett barn med samma kläder och aktiviteter

1) Lottie är ett barn.

Lottie designades att vara ungefär lika gammal som barn som leker med henne. Kroppen har samma proportioner som en genomsnittlig 9-åring, och hon bär likadana kläder som andra barn - inget smink eller högklackade skor - utan barnkläder baserade på intressen och aktiviteter!


Lottie-dockor är relaterbar

2) Lottie är relaterbar.

Lottie-dockor ser ut som, och gör samma saker, som barnen som leker med dem - från ridning till fantasilek, fotboll till gymnastik, picknick till skola. Barn ska känna igen sig i Lotties intressen och aktiviteter.


Lottie-docka fotografen Mia

3) Lottie uppmuntrar individualitet.

Just nu har vi 25 olika Lottie-dockor på lagret med unika kombinationer av hår-, ögon- och hudfärg, alla med olika intressen. Flera av dockorna bär glasögon, och det finns en (Fotografen Mia) som bär hörapparat - den enda modedocka på marknaden som gör det. Till våren får vi in en ny docka i serien med terapihund, mörka glasögon och ljuddämpande hörlurar - inspirerat av en autistiskt pojke, men med fokus på hans intresse för rymden. 


Lottie uppmuntrar lek

4) Lottie uppmuntrar till lek och lärdom.

Lottie-dockor är gjorda för lek. Men varje Lottie-docka har även en egen liten bakgrundsaga, och länk till hemsidan där det finns mer information om dockans intresse. På så sätt kan dockorna skapa intresse i lek och fantasi, men kanske även rymden, vetenskap, musik, konst, paleontologi, fotografering, ridning, mm!


Lottie - Mia fotograf

5) Lottie har precis rätt storlek.

Lottie-dockor är 18 cm, lite mindre än andra modedockor... men perfekta att ta med sig i väskan - eller i fickan! Dockorna har en bra storlek som passar för barnhänder. 


Lottie - extrakläder och tillbehör

6) Lottie har massor med extrakläder och tillbehör.

Utöver alla olika Lottie-dockor som finns att välja mellan, så finns det även extrakläder och andra tillbehör så att Lottie kan gör det som barn gör - leka prinsessa, superhjälte eller pirat, delta i sport som ridning, fotboll eller gymnastik, ha äventyr med scouterna, ta hand om husdjur... allt är möjligt! Dessutom har alla plagg ett antal olika strukturer och mönster för taktila upplevelser.


Inspiration till Lottie-dockor

7) Lottie designades med hjälp av psykologer och akademiker... och barn!

När företaget grundades, började de med hjälp av forskare - mest barnpsykologer och akademiker - för att hitta bra och gedigna föremål för dockorna. Men de tog även råd från barn om hur det skulle vara att leka med dockan - typ Cadence som älskar att fiska, blivande astronauten Taylor och Lily, som tror att Lottie är en riktig superhjälte!

Alla är välkomna att komma med idéer till framtida dockor! 


Lottie dockor i lek

8) Lottie-dockor är av toppkvalitet.

Lottie-dockorna har rörliga armar och ben, och knäna kan också böjas. Håret är av högsta kvalitet och håller bra för lek och äventyr, utan att bli trassligt. Och vad kan vara en bättre förebild för ett barn än en docka som kan stå själv på egna ben!


Lottie uppmuntrar könsneutral lek

9) Lottie uppmuntrar könsneutral lek.

Även om de flesta Lottie-dockor är flickor, finns det en pojkdocka (Finn) och även dockan Sammi, som är mer könsneutral. Extrakläder och tillbehör är ganska könsneutrala, med fokus på intressen och aktiviteter, t ex biodling, ridning, pirater, superhjältar, fotboll, husdjur och robotar.


Lottie i rymden

10) Lottie var första dockan i rymden!

Visste du att Lottie var med på en väldigt lång resa - till den internationella rymdstationen Japp - Star Gazer Lottie fick hänga med ut i rymden i 264 dagar. Där fick hon prova sina astronautkläder på riktigt, träffa de andra astronauterna, och uppleva hur det känns att vara tyngdlös!


Vi hoppas att du nu förstår varför vi tycker att Lottie-dockorna är toppen! 

Du kan hitta hela sortiment Lottie-dockor på ABC Leksaker här, och ta gärna kontakt med oss via e-post eller chatt om du har flera frågor.

Vilken Lottie-docka är din favorit?