Lektips: 3 anledningar till varför en trollerilåda är bra för barn

Posted on 2018-10-30 12:44
av Leigh Neil
I

Simsalabim!

Vad kul det är med magi! Ja, magi är verkligen... magiskt... och det gör att vi blir nyfikna, intresserade, förvirrade och underhållna - allt på en och samma gång!

Det är jätteviktigt och otroligt bra (och kanske kan vi säga "pedagogiskt") för barn att hålla på med magi. Den bidrar mycket till utvecklingen och de färdigheter som utvecklas kommer barnet att få användning av senare i livet. En bra trollerilåda med tricks som är anpassade efter barnets ålder kan förvandla en leksak till en livslång hobby.


Så varför är magi så bra för barn?

Magi skapar kommunikation 

I dag, när så många av oss har blicken fäst på datorn, paddan eller telefonen, är det bra att ha ett intresse som kräver att man är närvarande, att man är tillsammans med andra människor, och att man törs kommunicera ansikte mot ansikte. Magin kan ge barnen någonting att prata om, och några enkla tricks kan ge ett blygt barn lite mer självförtroende.

Magi skapar tålamod och envishet

Att bli bra på tricks kräver övning. Man måste träna mycket, om och om igen, för att bli en duktig magiker. Vissa tricks är lite enklare, men andra kanske kräver mycket mer fokus och koncentration. Alla dessa färdigheter - fokus, koncentration, tålamod, envishet - är någonting man har nytta av hela livet.

En magiker måste kunna presentera sig

I livet måste man kunna stå upp och ta plats. Alla barn måste göra presentationer i skolan, och i arbetslivet måste de flesta kunna prata framför andra och framföra idéer. En bra magiker måste prata, måste förklara, och måste vara tydligt med med det som ska hända... ja, hen måste uppmuntra folk att tro på det omöjliga!


Även om vi försöker hitta leksaker utan batterier och utan kopplingar till IT och datorer, så måste vi erkänna att det är riktigt bra att ha YouTube som ett verktyg för magi. De flesta kits och tricks vi har kommer med länkar till YouTube-kanaler där allting är förklarat och barnet får hjälp att komma igång själv. Ibland finns det två varianter, en med vad publiken ska se, och en som visar barnet "bakom kulisserna" med magikerns hemligheter.

Vi har både kompletta trollerilådor och enstaka tricks.

Magiska tricks - lights from anywhere

Enkla tricks

Vår absolut favorit bland enkla tricks måste vara "Lights from Anywhere" från Marvins Magic. Den kommer i två storlekar - junior och vuxen - och passar barn från 8 år. Den är en riktigt höjdare, och kan göras på hur många olika sätt som helst. 

Trollerilåda från Melissa & Doug

Trollerilådor

Melissa & Doug har klassiska tricks samlade i en trälåda med fina detaljer, Djeco har en trollerilåda som är väldigt pedagogisk och fin. Marvins Magic har allt från korttricks till andra populära tricks - och även en trollerilåda som kräver en iPhone (igen - ett undantag hos oss!). 

Så... abrakadabra och alakazam - njut av att bli glatt förvånad!


Följ ABC Leksaker på Instagram