Lektips - Naturpromenad och skattjakt för små pirater

Posted on 2019-09-15 16:29
av Leigh
I

Vill du njuta av en fin höstdag tillsammans med ditt barn?

Skogen är säkert världens bästa lekplats, men ibland kan det vara svårt att locka ut barnet. 

Här har vi en enkel aktivitet som kan göra en promenad i skogen ännu roligare - och med flera barn kan det även vara en rolig kalasaktivitet!

Du behöver nästan ingenting... bara lite fantasi... och kanske en papperspåse (för att samla saker i) och en bit tråd till piratens ögonlapp... och kanske en pappersmugg till piratens krok. Läs mer...


Det börjar med att klä på piraten...

Innan ni lämnar huset kan ni enkelt klä upp en liten pirat. Bara rulla upp byxorna, sätt på en vit vuxentröja och rulla upp armarna, och ta en scarf rund midjan och en till scarf på huvudet - lite som Johnny Depp i Pirates of the Caribbean!

Nu! Ut i skogen!


Vad mer behöver varje pirat? 

Påklädningen är ännu inte helt klar. Varje pirat behöver ett svärd, en krok och en ögonlapp. Dessa hittar du och din pirat i skogen!

* Piratsvärd - leta efter en lång pinne med en korsande gren och du har ditt piratsvärd.

* Piratkrok - leta efter en böjd pinne och du har din krok. Om du har en pappersmugg till hands kan kroken sättas i ett hål i muggen och du har en perfekt krok!

* Ögonlapp - med ett stort löv och en bit tråd (hemifrån) kan du skapa en fin ögonlapp!


Sedan är det dags för en skattjakt...

Nu när din pirat är påklädd är det dags att leta efter piratens skatt. Varje pirat behöver guldpengar, pärlor och juveler. Dessa hittar du också i skogen - med lite fantasi, förstås. Beroende på säsong och vad som finns i din skog, kan du leta efter...

* Bär - som blir vackra pärlor

* Stenar och kottar - som blir juveler och ädelstenar

* Ekollonmössor - som blir piratens guldpengar

När du har samlat piratens skatt är det dags att hitta...


Det perfekta gömstället!

Med din lilla pirat kan du nu leta efter en bra gömställe för alla fina pärlor, juveler och guldpengar som din pirat har hittat. Man kan gömma skatten i en timmerstock eller i ett hål under ett träd.


Letar du efter flera aktiviteter för barnkalas? I bloggen hittar du olika lekar för ett piratkalas. Eller du kan ta hem stenarna och måla på värma stenar. Du kan också skapa en enkel skattjakt med en .pdf att skriva ut.

Behöver du piratleksaker? Här hittar du fantastiska leksaker och spel till pirat-intresserade barn.

Glad höst!