Lektips: 8 anledningar att ha Plus-Plus i din leksakslåda

Posted on 2020-02-12 13:42
av Leigh
I

Vi älskar Plus-Plus!

Företaget uttrycker det klart och tydligt - "One shape - Endless possibilities" - och det är sant. Alla Plus-Plus bitar har samma form - som två plus-tecken ihopsatta (++). Men...även om formen är enkel är Plus-Plus helt öppet för kreativt skapande!

Läs mer om varför vi tycker så mycket om Plus-Plus!


Plus-Plus roliga byggbitar

1) Plus-Plus passar barn i alla åldrar

Plus-Plus finns i två storlekar - den vanliga storlek (20 mm) för större barn och BIG (50 mm) för yngre barn.

Plus-Plus BIG är godkänd för barn under 3 år, och rekommenderas för barn från 1 år. Då kan även de allra minsta börja bygga med den. 

Både BIG och den vanliga Plus-Plus mini erbjuder en mängd möjligheter, beroende på hur komplicerad byggandet ska vara. Plus-Plus rekommenderas från ca 4 år, men är uppskattad av barn i alla åldrar!


Plus-Plus BIG pastell - säker för småbarn

2) Plus-Plus är säker

Plus-Plus tillverkas av plast som är fri från ftalater, PVC och BPA. Plasten är även "food grade", alltså samma plast som används för matburkar, vattenflaskor, tallrikar, bestick mm. Det betyder att plasten inte har några ämnen som "migrerar" och att Plus-Plus är helt säker om barnet stoppar den i munnen. Plus-Plus kan även tvättas i diskmaskinen, om man skulle vilja göra det. 

Plus-Plus BIG kommer i en storlek som är säker för småbarn, och är godkänd för barn från 1 år.


3) Plus-Plus är tillverkad i Danmark

Det är kul (och miljövänligt) att hitta en produkt som är närproducerad, och det är svårt att vara närmare än grannlandet Danmark!

Ja, Plus-Plus designas och tillverkas i Holbæk, nära Köpenhamn.


4) Plus-Plus har en miljövanlig inställning

Även om Plus-Plus är tillverkad av plast finns det ett stort fokus på miljön. Plus-Plus tillverkning är "zero-waste", dvs ingenting går till spillo. Allt spillmaterial används om igen i produktionen. Elkraften i fabriken kommer till >50% från vindkraft. 

Plus-Plus har som mål att vara en "attic toy", dvs en leksak som kan förvaras på vinden till nästa generation. Så när dina barn har lekt färdigt med Plus-Plus kan du spara den till dina barnbarn - den håller i flera generationer. Plus-Plus är dock även helt återvinningsbar.


 

Bygg en dinosaurie med Plus-Plus i 2-D

5) Med Plus-Plus kan man skapa i 2-D och 3-D

När de flesta börjar bygga med Plus-Plus är det med 2-D bilder - det enklaste sättet att starta på. Man kan göra fina mosaik-liknanade bilder, nästan som ett pussel. Plus-Plus BIG har även pussel/mosaik kits med färdiga mönstrar!

När du har klarat av 2-D konstruktioner, är 3-D nästa steget! Bitarna går ihop med varandra på 90-graders vinklar, så man kan börja med enkla kuber och byggnader, och sedan gå vidare till djur, bilar, och mycket, mycket mer!

Allt i Plus-Plus-världen behöver dock inte vara kvadratiskt. Plus-Plus bitar kan även sättas ihop med udda vinklar för att skapa andra former - som bokstäver, segel till ett piratskepp, vingar till en drake, ett lutande tak, osv!


Bygg en riddare med Plus-Plus

6) Plus-Plus kommer med instruktioner

Vet du inte hur du ska komma igång med Plus-Plus?

Oroa dig inte - det finns detaljerade instruktioner för enklare och mer komplexa figurer i kartongen och även på nätet. Så om du behöver lite hjälp att börja med Plus-Plus så finns det (...eller så kan du bara fråga ditt barn!).


7) Plus-Plus kräver inga instruktioner

Det bästa med Plus-Plus är att man kan bygga efter en mall... eller inte! Det finns inga regler. Man är inte begränsad av formen eftersom alla bitar är likadana. Köper du t ex en tub med en tiger, kan du sedan enkelt förvandla den till ett hus, en robot, ett flygplan - eller vad du vill!

Så med Plus-Plus har du både en bra leksak för dem som föredrar att bygga efter ritning och dem som bara vill skapa fritt!


8) Plus-Plus kan tvättas och rengöras enkelt

Ja, det är kanske lite konstigt att rekommendera en leksak pga sina tvätt-egenskaper, men nu för tiden känns det extra bra och säker. 

Plus-Plus kan tvättas enkelt

  • i tvättmaskin (i en tvättpåse på max 90 grader)
  • i diskmaskin (i en tvättpåse)
  • för hand med diskmedel (eller tvål) och vatten

 


Bygg en Plus-Plus hjärta

Vill du bygga ett hjärta från Plus-Plus behöver du bara 13 bitar (14 om du vill att det ska stå av sig själv)!

Så ja... vi älskar Plus-Plus och hoppas att du gör det också! 

E-posta gärna bild av dina Plus-Plus kreationer till oss på kundservice@abcleksaker.se - eller tagga oss på Instagram så att fler kan bli inspirerade!