Lektips - 4 sätt att leka med Magna-tiles

Posted on 2020-01-03 09:21
av Leigh
I

Det är kul att bygga med Magna-tiles! Dessa plattor kan sättas ihop på oändliga sätt!

Visst kan man bygga i 2-D och 3-D och skapa fina byggnader. Men man kan göra så mycket mer! Det är bara att kolla på Magna-tiles fina instagramsida (@magnatiles) och bli inspirerad!

Här är fyra roliga idéer som vi fastnade för direkt:


Magna-tiles - lek med ljus

1) Ljusinspiration med Magna-tiles

Magna-tiles är genomskinliga, och har fina, klara färger. Du kan bygga omkring en ljuskälla, som en låg-energi lampa (som inte blir varm) eller leka med Magna-tiles och en ficklampa för att skapa vackra mönster. Du kan leka med ljus och skuggor, experimentera med färgblandning eller måla mönstret du ser. 

Du kan även bygga med och förvara dina Magna-tiles i fönstret - tänk hur vackert det blir när solen strålar igenom plattorna! Men även på en kylig vinterdag ger Magna-Tiles lite extra färg och glädje till vår (ganska tråkiga) utsikt här på leksakslagret!


Magna-tiles pussel med former

 

2) Pussel och tangrams med Magna-tiles

Magna-tiles kan vara underbara pusselbitar i enklare, egenskapade pussel. När du får dina Magna-tiles, kasta inte leveranskartongen - istället kan kartongen används för ett pussel... eller två... eller tre! 

För det enklaste pusslet, markera runt några bitar och hjälp barnet att matcha Magna-tiles-bitar med formerna på kartongskivan. Du kan göra pussel med olika svårighetsgrader - t ex pussel där alla former har 1 bit och pussel där alla former har 2 bitar. 

Det går att göra det hur komplicerat som helst - tänk tangram eller mönsterpussel. Det går även att skära ut formerna från kartongen, och då kommer Magna-tiles plattorna att passa i som ett riktigt pussel.


Magna-tiles - leka med metalliska ytor

3) Magna-tiles på metalliska ytor

Magna-tiles är ju magneter, och de sitter gärna fast på magnetiska ytor, som kylskåp, element, gallerigrindar, mm!

Varför inte skapa en kulbana på kylskåpet... eller dekorera elementen med färger?

Det kan även vara roligt att ta en promenad runt huset för att se vad Magna-tiles sitter fast på... och varför!


 

Magna-tiles tillsammans med andra leksaker

4) Magna-tiles och andra leksaker

När man leker med Magna-tiles behöver man inte BARA leka med Magna-tiles. Magna-tiles blir helt underbara med andra leksaker, som bilar, tåg, djurfigur, mm! Tänk om att bygga ett hus åt en docka... eller en tunnel till tågganan... eller en zoo för alla djungeldjur... 


Magna-tiles kommer i flera olika set, alla kompatibla med varandra. Kolla gärna på Magna-tiles för att se samtliga produkter - Magna-Tiles och Magna-Qubix.


Magna-tiles, Magna-qubix och säkerhet

Om du funderar över säkerheten...

Magna-tiles (och Magna-qubix) är tillverkade av ABS-plast som är "food grade", dvs godkänt för att komma i kontakt med mat. De är fria från BPA, ftalater och latex, och är giftfria. Magneterna sitter säkert inne i produkterna, och samtliga produkter möter (och överstiger) alla säkerhetsstandarder i Europa och i USA.