Vad behöver man för att ha det roligt i sandlådan?

Ja, man kommer rätt så långt med en enkel spade och hink, kanske några pinnar och kottar. Sedan kan man alltid lägga till en boll, några bilar, flera plastdjur... ja, det är mycket man kan göra i sandlådan.

Men, om man vill vara riktigt kreativ med just sanden? Här presenterar vi några superroliga verktyg som höjer ribban på leken i din sandlåda!


Bygga sandslott enkelt med Quut sandleksaker
Roligare sandslott med enkla torn

Quuts unika sandleksaker gör det enklare att bygga sandslott och sandtorn, utan frustration. Det är så häftigt att leka med Quut Alto - bara fylla den första delen med fuktig sand, sätt på den andra, fyll på, sedan den tredje... lyft från botten... och vips! Ett perfekt sandtorn varje gång! Kolla gärna på vårt YouTube klipp om Quut sandleksaker för att lära dig mer.

I år har Alto fått en ny kompis - Quut Pira - för häftiga PIRAmider, förstås!


Fika med sandmuffins och andra sandleksaker
Sandigt fika med glass och muffins

Alla tycker om glass och muffins - och det är roligt att öppna ett låtsascafé med sommarens bästa fika! Med roliga glasskopor och strutar kan du serverera kunderna den bästa  låtsas-sand-glassen! Eller kanske du vill bjuda på muffins eller kakor? Kolla gärna på våra sandigaste muffins från Melissa & Doug och de mumsiga pralinerna (i sand-smak, förstås) från Haba.


Skapa konstverk i sanden med Sandshapers
Konstnärliga figurer med sandshapers

Har du en sand-inspirerad konstnär hemma hos dig? Då är Sandshapers ett naturligt val. Gör fina skulpturer av sand, och använd dessa enkla verktyg för att ge dina skapelser en finare form. 


Bygg en kulbana i sanden med Quut och Haba
Bygg en kulbana i sandlådan

När man tänker på sand är det inte alltid bollar och kulbanor man tänker på först... men med en lätt boll och en smal spade kan man skapa roliga berg-och-dalbanor. Den enklaste är Habas spade och boll, Cuppi från Quut är bra för att bygga kulbanor och fungerar som spade, sil och fånga-boll-spel på stranden!


Sanddjur - en rolig sandleksak till sandlådan

Knasiga djur med sandformar

Sandformar är en klassiker i sandlådan, men ta det ett steg vidare med roliga djurformar. Byt huvud och kropp och gör knasiga fantasidjur, eller gör världens längsta sandorm - allt är möjligt! Glöm inte att dekorera dina djur med stenar, snäckor och annat fint!


Vi på ABC Leksaker önskar dig en glad och sandig sommar!


Följ ABC Leksaker på Facebook

Akitva leksaker och spel för grov motorik