Lektips: 5 kreativa sandleksaker för att uppgradera din sandlåda

Posted on 2020-06-02 10:57
av Leigh Neil
I

Vad behöver man för att ha det roligt i sandlådan?

Ja, man kommer rätt så långt med en enkel spade och hink, kanske några pinnar och kottar. Sedan kan man alltid lägga till en boll, några bilar, flera plastdjur... ja, det är mycket man kan göra i sandlådan.

Vill man vara riktigt kreativ med just sanden? Här presenterar vi några superroliga verktyg som höjer ribban på leken i din sandlåda!


Bygg sandslott enkeltRoligare sandslott med enkla torn

Bygg sandslott och sandtorn, utan frustration med Mini Castle Moulds. Fyll ena delen med fuktig sand, komprimera med den andra och vips - ett perfekt sandtorn varje gång!

Sandformarna för kreativ sandlek från Plan Toys är också perfekta när man vill bygga sandslott med det lilla extra. Tillverkade i miljösnälla PlanWood som är ett patenterat material som även tål vatten!


Glasskalas i sanden


Fika med glass i stora lass

Alla tycker väl om glass? Det är roligt att öppna ett glasscafé i sandlådan eller på stranden. Med roliga glasskopor och strutar kan du serverera kunderna den bästa  låtsas-sandglassen! De färgglada strutarna och glasskoporna kan också köpas styckvis och är tillverkade av Spielstabil i plast av hög kvalitet och håller för kalas i många år!


Sandformar bokstäver
Skriv meddelanden i sanden

Att leka med bokstäver är ett av de bästa sätten att bli bekant med dem. Learning Resources har roliga sand-bokstavsformar som låter er forma bokstäver i sanden - det finns två set, ett med versaler och ett med gemena


Bygg en kulbana i sanden med Quut och Haba
Bygg en kulbana i sandlådan

När man tänker på sand är det inte alltid bollar och kulbanor man tänker på först... men med en lätt boll och en smal spade kan man skapa roliga berg-och-dalbanor. Cuppi från Quut är ett perfekt verktyg att bygga kulbanor med och fungerar som spade, sil och fånga-boll-spel på stranden eftersom den innehåller två "strutar" och en boll.


Sanddjur - en rolig sandleksak till sandlådan

Knasiga djur med sandformar

Sandformar är en klassiker i sandlådan, men ta det ett steg vidare med roliga djurformar. Byt huvud och kropp och gör knasiga fantasidjur, eller gör världens längsta sandorm - allt är möjligt! Glöm inte att dekorera dina djur med stenar, snäckor och annat fint!


Vi på ABC Leksaker önskar dig en glad och sandig sommar!


Följ ABC Leksaker på Facebook

Akitva leksaker och spel för grov motorik