Lil Davinci - häng din tavelram rätt

Posted on 2017-03-14 11:10
av Leigh Neil
I

Det är enkelt att hänga och visa upp ditt barns teckningar i en Lil Davinci® ram. Här har vi de bästa tipsen och praktiska detaljer.

Med tavelramen kommer allt du behöver, utom verktyg, för att hänga upp den - eller för att ställa den på ett bord.

I kartongen finns ramen (förstås), ett "EZ Clip" (hängare), 2 kortare skruvar för EZ Clip, 2 längre skruvar för montering, 2 pluggar och ett blad med instruktioner och mall för enkel upphängning. Inne i själva ramen hittar du ett stöd som du använder om ramen ska stå på bordet.


På bordet

Direkt när du tar ramen ur kartongen är den redo att ställas på ett bord. Dra ut det inbyggda stödet och stoppa det i rätt hål - du kan själv välja om du vill ha ramen i liggande eller stående orientering. 

Klart!


På väggen med EZ Clip (A4)

EZ-Clip för Lil Davinci Art FramesLil Davinci ramarna i A4 levereras med ett Clips-system för enkel och stabil upphängning, både liggande och stående. Du behöver alltså inte bestämma dig för en lång tid framöver hur ramen ska hängas-du kan rotera den när som helst. Visst är det smart!?

När du öppnar A4 ramen för första gången hittar du ett blad med all information du behöver om ramen. På baksidan finns mönster för enkel upphängning. Tejpa bladet försiktigt på väggen så ser du precis var du ska sätta skruvarna.

(Ett tips - om du har iPhone, klicka på kompass och swipe så kommer du till ett vattenpass.)

När ditt EZ Clip är installerat på väggen behöver du bara klicka i ramen och den sitter stabilt. Du kan även öppna och stänga ramen - och enkelt lägga in nya konstverk!

Vill du skifta mellan stående och liggande vrider du ramen lätt medsols, lyft upp, rotera - och klicka fast igen.


Fast montering på väggen 

Om ramen ska hängas i en offentlig miljö eller om du ändå vill ha den fastskruvad direkt på väggen kan du även göra det.

Behöver ramen fästas riktigt stadigt kan den skruvas fast med de längre skruvarna. Använd gärna mönstret på baksidan av bladet med instruktioner där du ser var du ska borra och sätta fast skruvarna. Själva ramen kan skruvas i direkt i väggen så att den sitter ordentligt fast.


Vi hoppas att du har det riktigt "konstnärligt" med din Lil Davinci® ram! Ta gärna kontakt med oss om du har flera frågor!