Lottie dockor - fina dockor som uppmuntrar lek

Posted on 2015-09-20 08:14
av Leigh
I

ABC Leksaker är stolta över att presentera en ny serie dockor - Lottie!

Lottie är söt, rolig och lekvänlig. Hon är 9 år och ser ut som en riktig 9-åring kroppsmässigt, har verklighetstrogna kläder och ägnar sig åt roliga aktiviteter.

Men Lottie är ingen vanlig docka. Varje liten detalj hos henne har utvecklats med hjälp av tankar och idéer ifrån psykologer, föräldrar, näringsexperter... och såklart barn! En lång lista över vad som var väsentligt togs fram, och de tre viktigaste punkterna var:

  • - Att flickor berörs av kroppsuppfattning redan från en ung ålder
  • - Att flickor tidigt sexifieras
  • - Att flickor går miste om sin barndom

Med dessa punkter har Arklu utvecklat Lottie - en docka som är rolig att leka med, som ger positiv kroppsuppfatning, som motsvarar rätt åldersgrupp och som är riktigt fin in i minsta detalj.

6 lottie dockor

 

Rolig att leka med

Lottiedockorna är roliga att leka med. De har rörliga armar och ben, och fina kläder som passar för ett liv fyllt med aktiviteter. Kläderna fästs enkelt med kardborrebandsknäppningar så att det ska vara enkelt att klä på, även för små händer.

Positiv kroppsuppfattning

Lotties mått motsvarar ett 9-årigt barn i alla aspekter utom huvudet (som är lite större för att ge plats åt mer hår - en viktigt detalj för barnen!). kroppen är som ett barn och kläderna är lämpliga för ett barn i 9 års-åldern att bära. Lottie har både "aktiva" kläder för utomhuslek och finare klänningar för dans och andra aktiviteter. Lottie älskar det som barnen älskar - att vara ut i naturen, att röra på sig, och att vara med kompisar och djur.

Rätt åldersgrupp

Lotties målgrupp är barn mellan 3 och 9 år, och storleken (18 cm) är något mindre än de vanligaste modedockorna som utvecklades för lite större barn, och lite större händer. Dockorna bär inte smink, skorna är inte högklackade, och de har varken tatueringar eller massa smycken - men massor av andra roliga detaljer och tillbehör.

Fina detaljer

Varje detalj hos Lottiedockorna är väl genomtänkt. Huvudet är lite större för att håret var så viktigt för barnen i forskningsprojektet. Själva håret tillverkas i Japan och är av högsta kvalitet så att barnen kan borsta, fläta, sätta upp osv. Kläderna har vackra mönster med inspiration från olika årstider och aktiviteter. 

Utmärkelser

Lottie lanserades i augusti 2012. och sedan dess har dockan redan vunnit flera utmärkelser, bl a Oppenheim Toy Portfolio 2012 - Platinum (best toy), USA National Parenting Seal of Approval, UK Creative Play Awards 2012, m fl.

Men det viktigaste är att Lottie tillåter barn att vara barn och njuta av sin barndom!

Vi hoppas att du tycker om Lottie lika mycket som vi gör! Du hittar alla Lottie dockor på ABC Leksaker.