Lottie dockor - fina dockor som uppmuntrar lek

Posted on 2015-09-20 08:14
av Leigh Neil
I

ABC Leksaker är stolta över att presentera en ny serie dockor - Lottie!

Lottie är söt, rolig och lekvänlig. Hon är 9 år och ser ut som en riktig 9-åring kroppsmässigt, har verklighetstrogna kläder och ägnar sig åt roliga aktiviteter.

Men Lottie är ingen vanlig docka. Varje liten detalj hos henne har utvecklats i nästan två år med hjälp av tankar och idéer ifrån psykologer, föräldrar, näringsexperter... och såklart barn! En lång lista över vad som var väsentligt togs fram, och de tre viktigaste punkterna var:

  • - Att flickor berörs av kroppsuppfattning redan från en ung ålder
  • - Att flickor tidigt sexifieras
  • - Att flickor går miste om sin barndom

Med dessa punkter har Arklu utvecklat Lottie - en docka som är rolig att leka med, som ger positiv kroppsuppfatning, som motsvarar rätt åldersgrupp och som är riktigt fin in i minsta detalj.

6 lottie dockor

 

Rolig att leka med

Lottie är rolig att leka med. Hon har rörliga armar och ben, och fina kläder som är baserade på ett liv fyllt med aktiviteter. Hennes kläder fästs enkelt med kardborreband så att det ska vara enkelt att klä på henne, även för små händer.

Positiv kroppsuppfattning

Lotties mått motsvarar ett 9-årig barn i alla aspekter utom huvudet (som är lite större för att tillgodose mera hår - en viktigt punkt för barnen!). Hennes kropp är som ett barn och hennes kläder är lämpliga för ett barn i 9 års-åldern att bära. Lottie har både "aktiva" kläder för utomhus lek samt finare klänningar för dans och "flickigare" aktiviteter. Lottie älskar det som barnen älskar - att vara ut i naturen, att röra på sig med dans, och att vara med kompisar och djur.

Rätt åldersgrupp

Lotties målgrupp är barn mellan 3 och 9 år, och hennes storlek (18 cm) är något mindre än de vanligaste modedockor som utvecklades för lite större barn, och lite större händer. Hon bär inte smink, hennes skor är inte högklackade, och hon har inga smycken eller tatueringar.

Fina detaljer

Varje enstaka detalj hos Lottie är väl genomtänkt. Hennes huvud är lite större för att håret var så viktigt för barnen i förskningsprojektet. Själva håret kommer från Japan och är av högsta kvalité så att barnen kan börsta, fläta, sätta upp, mm. Hennes kläder har vackra mönster baserade på säsonger och aktiviteter. De finns små dekaler som kan bytas bland dockorna. Även förpackningen har designats så att den är enklare och öppna och kan används som en liten väska - med handtag.

Utmärkelser

Lottie lancerades i augusti 2012. Och sedan dess har hon redan vunnit flera utmärkelser, bl a Oppenheim Toy Portfolio 2012 - Platinum (best toy), USA National Parenting Seal of Approval, UK Creative Play Awards 2012, mm.

Men det viktigaste med Lottie att tillåter flickor att vara flickor och njuta av sina barndom!

Vi hoppas att du tycker om Lottie lika mycket som vi gör! Du hittar alla Lottie dockor på ABC Leksaker.