Magformers vs GeoSmart magnetiska byggklossar

Posted on 2017-10-19 09:05
av Leigh Neil
I

Nu har vi fått in en helt ny serie från Smart, tillverkaren bakom SmartGames och SmartMax, som heter GeoSmart!

GeoSmart är magnetiska bitar som sätts ihop för att bygga härliga, färgglada skapelser i 3-D. 

Om man tittar närmare är GeoSmart väldigt lik Magformers. Vi har tittat, jämfört och testat dem båda!

Geosmart och Magformers


Vilken är dyrast?

Priserna på GeoSmart och Magformers är nästan exakt samma. Med ett 30-bitars set får man 18 kvadrater och 12 trianglar för nästan exakt samma pris. Den enda skillnaden är att med GeoSmart får man en extra bit- en snurrande del.

Vilken är säkrast?

Magformers är tillverkad av slitstark ABS plast. De starka magneterna sitter inuti, och man kan se dem genom plasten. Plasten har utvecklats av Magformers just för att ge en säker och hållbar leksak med goda magnetiska egenskaper. 

GeoSmart har magneterna inneslutna i stål, som är fastsatta på en ABS bit. Hela ABS-delen är sedan täckt med ett lager polykarbonat. Magneterna är inte synliga, men stållagret ligger utanför plasten.

GeoSmart magnetiska bitar - konstruktion

Både Magformers och GeoSmart är bra, säkra och hållbara. När vi leker med bitarna här på kontoret ser vi att GeoSmarts kopplingar är starkare än Magformers, och lite enklare att sätta ihop med snygga kanter.

Kan man använda GeoSmart och Magformers tillsammans?

Ja, absolut. Formerna har exakt samma storlek, förutom att Magformers är lite tjockare. Färgerna är ganska lika, men Magformers är lite mer genomskinliga och med mer variation i färgspektrat.

Vilka andra skillnader finns det?

Tittar man på hela Magformers sortiment ligger fokus lite mer på att skapa en visuellt intressant konstruktion. Utöver introduktioneseten har de byggsatser där alla bitar har samma eller liknande färger, t ex Emergency Cruisers där alla bitar är röda eller blå, med en aluminium kant. Det finns hjul i de flesta byggsatser som gör de lite mer flexibla och roliga.

Med GeoSmart är alla bitar lika färggladda, och samtliga satser har en rörlig del - en snurra, hjul eller liknande. När man går upp i komplexitet får man fler former (6 olika finns) och hjul - men även transportband, motorer, ljus, mm. 


 

Sammanfattningsvis...två ganska lika leksaker med rätt så lika egenskaper... som kan användas tillsammans, så det är ingen katastrof om man har några från den ena och några från den andra. GeoSmart är som sagt lite starkare, och ger mer stabila konstruktioner!