Måla en sidenscarf - på min önskelista!

Posted on 2015-11-13 07:16
av Leigh Neil
I

Good things come to those who wait!

På leksaksmässan i februari fick vi se Djecos fina monter och alla deras underbara nyheter!

Men med Djeco måste man ha tålamod då man ser ganska många prototyper medan de riktiga produkterna kommer mycket senare... typ i november!

En produkt som vi har väntat på länge är deras "Måla en sidenscarf" craft kits - och nu har de kommit!

Under mässan fick vi prata med designern som har jobbat med produkten i över 2 år. Varför tog det så lång tid? För att Djeco ville se till att (som i alla deras craft kits)... allt ingår och att konstnären ska lyckas.


 Allting ingår

I sjäva kitet ingår sidentyget, målarfärg, målarpenna och nål... men det mest innovativa är att sjäva kartongen blir arbetsbänken. För att kunna måla tyget måste den sitta i luften, inte på ett bord eller papper. Kartongen viks upp flera gånger så att den blir samma storlek som tyget, och så att tyget kan sättas fast med nål - en perfekt lösning.

Målarfärgerna är också enkla att jobba med, och när man har målat färdigt kan man bara värma upp tyget med en hårtork för att färgerna sitter fast.

Måla en sidenscarf från Djeco - kartongen viks ut till en arbetsplats

 


Konstnären ska lyckas

I alla Djeco's craft kits är fokus alltid på konstnären - att den ska lyckas ta fram en fin skapelse, och här har Djeco verkligen ansträngt sig. Det som var så svårt var, tydligen, att hitta rätt balans mellan tyg, målarfärg och imprimering så att färgerna skulle kunna sättas på enkelt och fästa direkt, utan att "blöda"/rinna utanför linjerna. 

Att måla en sidenscarf - tyget, målarfärg

Här ser du bilder från mässan (förlåt att de inte är bättre...) där vi fick måla själva.


En perfekt present

Vi tycker att det här är en toppen present för ett kreativt barn (eller vuxen) - åldern rekommenderas från 9 år. Tänk hur glad mormor eller mamma skulle bli med en handmålad sidenscarf från barnet! 

Här hittar du alla "måla en sidenscarf" från Djeco.