Hur ordnar man en rolig spelkväll med familj?

Posted on 2016-02-22 15:04
av Leigh
I

Händer det att ni har spelkväller? Om inte kan det vara roligt att ordna en spelkväll! Det är ett kul sätt att spendera tid tillsammans, och det finns massor med roliga sällskapsspel och familjespel som lämpar sig bra för flera spelare.

Har har vår bästa tips för att ha en fin och rolig spelkväll tillsammans!    

1) Välj rätt spel

Det är bäst att börja med ett enklare spel som passar hela familjen, med lite enklare regler. Ett spel med lite kortare speltid är också bra att börja med - det är bättre att spela två gånger än att ha medspelare som blir uttråkade...

Vi har flera spel som vi tycker är bra för det -

Och bara för att förtydliga, det ska vara ett brädspel och inte ett dataspel. (Det finns flera fördelar att spela brädspel istället för dataspel, men det viktigaste, tycker vi, är att med dataspel är fokus och ögonkontakt med tv:n och inte med varandra.) 

2) Välj en lämplig kväll

Fredag kväll? Efter en lång vecka... eller söndag kväll? Innan veckan börjar...

Precis efter middagen kan vara en lämplig tid, välj en kväll som passar alla!

3) Gör det mysigt

Det ska ju vara roligt, så varför inte lite popkorn, chips eller godis? 

4) Stäng av mobilerna

Japp. Av. 

Det ska vara en tid ägnad åt att umgås med familjen, inte åt att vara distraherad av andra! Om förutsättningarna är riktigt bra kan det även vara möjligt för tonåringen att lägga ifrån sig mobilen!

5) Gå igenom spelet och provspela (om det behövs)

Var säker på att alla kan reglerna, eller dela upp er i lag om någon är lite osäker eller hellre vill spela tillsammans med en förälder. Det kan vara bra att ta en testrunda först med alla spelbrickor eller kort uppåt, så att man kan gå igenom olika regler och kanske till och med strategier. 

6) Ha det roligt!

Lycka till! Vi önskar Er en riktigkt kul spelkväll!

Här hittar du alla spel på ABC Leksaker!