Våra bästa picknicktips!

Posted on 2016-06-10 09:49
av Leigh Neil
I

Ta cykeln, det är perfekt såhär års för att cykla, man behöver inte åka långt bort, och att cykla till picknicken ger en extra härlig sommarkänsla och dessutom får du motion!


Kul med mat!

Det finns hur många sätt som helst att göra picknickmaten mer intressant och rolig för barnen att äta, här kommer några tips:

 

Fruktspett

Skär frukter i roliga bitar och trä på spett, tips på bra frukter att ha på spett är melon, äpple, hallon, ananas, jordgubbar och kiwi. Pensla spetten i lite citronjuice så håller frukten sig fräschare i färgen längre!

 

Grönsaksdipp

Gör stavar av morot, selleri, gurka och blomkål. Blanda sedan en god dipp med tex créme fraiche, gräslök, lite vitlök, salt och peppar. Mums!

 

Pastasallad

Kanske världens lättaste kalla mat att göra och dessutom kan den varieras i det oändliga efter vad man gillar. Fetaost, mozarella, avokado, soltorkade tomater, skinka, kyckling, gurka, vindruvor….ja här finns verkligen inga regler, det är bara att koka pasta/quinoa/bulgur och blanda i precis det man själv gillar bäst. Kom ihåg bara att ha någon god dressing till, kanske en krämig med curry eller en enklare vinegrette?


Få tiden att gå, och ha roligt ihop hitta på roliga lekar med dina barn!

En boll är ett måste att ha med på picknicken, med den kan man göra mycket! Fotboll är ju en klassiker, men även lekar som apan-i-mitten eller g-r-i-s är roliga bollaktiviteter

 

Apan-i-mitten

Minst 3 spelare krävs. Två spelare som kastar bollen över den personen som står i mitten. Personen i mitten ska försöka fånga bollen, och om den lyckas blir personen som kastade bollen apan i mitten istället!

 

G-R-I-S

Hur länge kan ni klara er utan att det blir gris? Leken kräver två eller fler spelare som kastar bollen till varandra. När bollen missas av någon och landar i marken första gången blir det ett G. Så håller man på tills alla bokstäver i ordet gris (eller något annat ord) är uppnådda. Det gäller att klara sig så länge som möjligt! Be någon räkna kasten så kan ni se om ni kan försöka slå rekord!

 

Uppdrag

Be era barn att hitta saker i naturen, men avslöja inte för mycket. Det kan tex vara att be de att hitta 3 olika små blommor., eller kanske 3 saker som inte hör hemma i naturen. Den spelare som hittar föremålen snabbast vinner. Du får agera domare!

 

Spel

Vi har massor av små kortsel som passar perfekt att spela på en picknickfilt, tex sleeping queens, happy familys och många mer, du hittar de under kategorien ”spel”

 

Spana in molnen

En riktig gammal klassiker, vad ser de ut som, och vad kan olika former av moln berätta om vädret? En lugnare lek som ger dig tid att prata med ditt barn och använda din fantasi!