Appen från PostNord - spåra och hämta paket enklare

Posted on 2019-08-01 12:08
av Jessica Larsson
I

Vi har valt PostNord som leverantör av våra paket för att de erbjuder snabba leveranser och bra täckning över hela Sverige. Med PostNords app kan du spåra ditt paket enklare - och även lösa flera problem som fanns tidigare!

Appen kallas "PostNord" och finns på både Apple och Android.

Postnord app - hitta den på Google Play

Postnord app - hitta den på Apple Store


Spåra paket

När du laddar ner appen registrerar du dig med din e-post och ditt mobilnummer. Appen letar sedan igenom PostNords leveranser och hittar automatiskt dina paket. Du kan spåra samtliga paket i appen och där får du även kod och hämtningsinstruktioner.

Med appen vet du EXAKT när ditt paket landar på ditt utlämningsställe, och du har allt du behöver för att hämta ut det i telefonen!


Hämta paket

När du vet att ditt paket har kommit till ditt utlämningsställe, då kan du hämta ut det direkt med bara telefonen. Strekkoden finns i appen, så du behöver inte ha någonting annat än telefonen när du ska hämta. Om du har BankID kan du legitimera dig direkt i Postnords app, och då behöver du inte ens visa upp leg.


Ändra mottagaren

Ibland har vi haft situationer där kunden har velat ändra mottagaren, eller ordna det så att någon annan kan hämta paketet. (t ex, tänk om du har beställt nåognting från nätet, men har fått influensa... eller om du är bortrest men din hjälpsamma granne är hemma... eller om din partner redan är på väg till utlämningsstället!) 

Tidigare har det endast varit möjligt att ändra mottagaren genom att begära "ändrat förfogande", vilket måste ordnas av avsändaren och PostNord, och det kostar över 200 kr! Nu med appen kan du ordna detta enkelt själv. Du kan legitimera dig i själva appen med BankID, och sedan kan vem du vill hämta paketet.

För att ändra mottagaren, gör så här:

1) Ladda ner appen och låt appen hitta ditt paket

2) Klicka på "Digital AVI" för att få fram streckkoden för hämtning.

3) Följ instruktionerna och använd BankID för att legitimera dig i appen. Nu står det "Vem som helst som har streckkoden kan hämta paketet".

4) Klicka på export-knappen (kvadrat med pil som peckar upp) och klicka på "Jag förstår" att vem som helst med streckkoden kan hämta paketet.

5) Skicka streckkoden till den som ska hämta paketet.

Nu kan din kompis, din mamma, din partner... eller vem som helst som har streckkoden hämta ett paket med ditt namn på!

Häftigt!