Pysseltips - Djeco folding art flexanimals och flexmonsters

Posted on 2019-04-26 07:57
av Leigh
I

Vi fick in två nya origami pysselsatser från Djeco förra veckan... och det var lite förvirrande, tyckte vi, att förstå exakt hur det skulle gå till. Så... vi öppnade Djecos nya "Folding Art - Flexanimals" för att förstå bättre. Här är en beskrivning av hur detta färgglada papperspyssel fungerar.

Om du vill se en video av hela processen är du välkommen till vår YouTube här: Djeco Folding Art - flexanimals.


Djeco origami flexanimals

I kartongen

Som med alla Djecos pysselsatser har man allt som man behöver i kuvertet. Du får:

    • - 4 förtryckta ark
    • - 2 gummiband
    • - visuella instruktioner

Ett par ord om arken: De fyra arken är förtryckta på ena sidan med djurdelar, så man får lite spår av djur som t ex ett öga, en nosdel, en mun, morrhår etc.... men det är lite svårt att se hur allt passar ihop. Arken har förvikta linjer så att man enkelt kan se exakt var man ska vika. Arken har redan tejp - det är bara att dra av skyddspappret och sätta fast när det är dags för det momentet.

Ett ord om de visuella instruktionerna: Du får ett två-sidigt instruktionsblad i färg med tydliga bilder där du ser exakt vad man ska göra steg för steg. Instruktionsbladet förklarar en "berg-vikning" och en "dal-vikning" med bilder och färg, så det är mycket tydligt var och hur man ska vika arken. 


Djeco origami flexanimalsVika bladet

Första steget är att vika ett djurark med berg- och dalvikningar. När djurarket är vikt kan man sätta ihop det som en orm.


Djeco origami flexanimals

Klistra en orm

Med ditt djurark kan du använda de två gummibanden för att hålla pappret på plats när du gör den första tejpningen. Gummibanden är bara ett hjälpmedel så att tejpningen blir rätt. När du har tejpat ihop djurarket på tre platser har du en fin orm.


Djeco origami flexanimals

Klistra en cirkel

Ta ormen och klistra ihop den som en cirkel och du är klar! Nu är det bara att...


Djeco origami flexanimals

Leka!

Nu kan du vrida fram fyra olika djuransikten! Häftigt!


Rekommendationer

Det här är en kul och färgstark byggsats att göra, och Djeco rekommenderar den för barn i åldern 7-13 år. Vi skulle säga att - åtminstone för första bladet - att en vuxen är med och hjälper till så att allting blir rätt.


 Ha det kul med dina djur- och monsterhuvuden! Här hittar du Djeco Folding Art - Flexanimals och Djeco Folding Art - Flexmonsters.