Våren kommer snart och fåglarna med den!

De här fågelkakorna är roliga att göra tillsammans i köket, och de behövs inte ens gräddas i ugnen!

Du behöver följande:

- 5 dl fågelfrön
- 1 dl mjöl
- 0,75 dl vatten
- 5 tsk ljus sirap
- bakplåtspapper
- flera kakformar
- garn
- bakplåt

(Obs – jag gjorde dubbel sats)


Steg 1: Blanda

Blanda mjöl, vatten och ljus sirap till en slät smet. Lägg sedan i fågelfröna. Oroa dig inte om degen verkar för kladdig, det ska den vara! 

Blanda ihop fågelfrön

 


Steg 2: Forma

Det finns två sätt att göra det här… och jag tror inte att jag har valt det bästa.

Alt 1 (som jag gjorde) – Rulla eller tryck ut blandningen på en bakplåt, mellan två ark bakplåtspapper. Ta bort det översta arket och tryck ut så många kakor som möjligt.  

Forma deget

Använd kakformer

 

Alt 2 (som är kanske är bättre) – Sätt ner formarna på bakplåtspappret och fyll dem med smeten, kom ihåg att trycka till ordentligt så att de blir fasta


Steg 3: Torka

Låt formarna torka i minst 6 timmar. När du kan peta i formerna utan att degen ramlar isär, ta bort formarna, vänd kakorna och låt dem torka i minst 6 timmar till.

Torka kakorna 

 


Steg 4: Hänga

Häng upp kakorna utomhus med hjälp av lite garn! Våra kakor försvann snabbt… så de var garanterat uppskattade!

Hänga kakorna till fåglarna