Våren kommer snart och fåglarna med den!

De här fågelkakor är roliga att göra tillsammans i köket, och de behövs inte ens gräddas i ugnen!

Du behöver följande:

  • - 5 dl fågelfrö
  • - 1 dl mjöl
  • - 0,75 dl vatten
  • - 5 tsk ljussirap
  • - bakplåtspapper
  • - flera kakformar
  • - garn
  • - bakplåt

(Obs – jag gjorde dubbel sats)

Steg 1: Blanda

Blanda mjöl, vatten och ljus sirap till en slät smet. Lägg sedan i fågelfröna. Oroa dig inte om degen verkar för kladdig, det ska den vara! 

Blanda ihop fågelfrön

 

Steg 2: Forma

Det finns två sätt att göra det här… och jag tror inte att jag har valt det bästa.

Alt 1 (som jag gjorde) – Rulla eller tryck ut blandningen på en bakplåt, mellan två blad bakplåtspapper. Ta bort det översta bladet och tryck ut i så många kakor som möjligt.  

Forma deget

Använd kakformer

 

Alt 2 (som är kanske bättre) – Sätt ner formarna på bakplåtspappret och fyll de med smeten, kom ihåg att trycka till ordentligt så de blir fasta

 

Steg 3: Torka

Låt formarna torka i minst 6 timmar. När du kan peta i formerna utan att degen ramlar isär, ta bort formarna, vänd kakorna och låt dem torka i minst 6 timmar till.

Torka kakorna 

 

Steg 4: Hänga

Häng upp kakorna utomhus med hjälp av lite garn! Våra kakor försvann snabbt… så de var garanterat uppskattade!

Hänga kakorna till fåglarna