Underbara ritset från Djeco - step by step

Posted on 2016-08-31 18:14
av Leigh
I

Jag kan göra många saker, men måste erkänna att jag inte är någon konstnär. Jag kan rita en katt...en väldigt enkel katt som utgår från två cirklar. När mina barn var små blev de alldeles fascinerade av min enkla katt och jag kan inte räkna hur många gånger de har bett mig  "Rita katten igen, mamma!" så att de kunde färglägga den. 

Nu behöver man inte längre vara konstnär eller, som jag, bara kunna rita ett djur. Djeco har kommit ut med fem (5) olika ritsatser med olika enkla motiv. Rekommenderad ålder på dessa ritsatser är 3-6 år, men jag tycker att det är missvisande - produkten kan vara för föräldar och vår åldersrekommendation är från "när ditt barn börjar bli intresserade av att färglägga bilder" till "mitt barn vill inte pyssla längre".

Om det är barnet som ska rita, som faktist är tanken, passar ritseten från kanske 3-4 år upp till 9 -10 år. Det tycker vi i alla fall!


Som alltid började Djeco med ett rosa ritset (Josefine - för tjejer) och ett blått (Arthur - för killar). Ja...Djeco är ett franskt företag och vi kan inte göra så mycket åt deras tankesätt tyvärr. Ritseten passar naturligtvis lika bra för både killar och tjejer!

Därefter kom ett ritset med djur... mönster... former... och nu har vi Josefine, Arthur, Animo, Primo och Geo!

Alla ritsatser kommer med 1 (eller 3 för Geo) övningstavlor och en suddbar penna så att man kan öva och öva tills man känner att man är nöjd med teckningen.

Så... kan det vara någonting för ditt barn? Eller till dig själv? Vi vill gärna se era teckningar!

Ha det så roligt!