Speltips: Roliga spel för mörkare kvällar

Posted on 2017-10-06 10:04
av Leigh Neil
I

Det är kul med spel!

Nu när dagarna har blivit kortare finns det gott om tid på kvällarna för att spela tillsammans!

Här hittar du några förslag på roliga spel, som passar lite extra bra i höstmörkret, med tema Halloween, mörker och spöken!


1) Spöktrappan

Spöktrappan är en av våra favoritspel för barn från 4 år. Spelet är en rolig blandning av ett räkna-och-flytta-sig-fram spel, men med det lilla extra - att man snabbt tappar koll på vilken spelbricka som är sin egen! Från 4 år, 2-4 spelare, men roligare och svårare om man är flera! 


2) Mistiboo och Bogoss

Dessa två roliga kortspel från Djeco lyser i mörkret - kul att kunna spela spel när det är helt mörkt i rummet! (Båda kan spelas i dagsljus också - lika roligt!)

Bogoss är ett ganska enkelt spel för 2-4 spelare, från 6 år, ganska likt kortspelet "finns i sjön". Det gäller att dra eller att fråga efter kort för att samla ihop till ett helt skelett - utan brutna ben! 

Mistiboo är likt Mistigri, en variant av det klassiska kortspelet Svarte Petter. Det är snabbtspelat - under 10 minuter - och perfekt för barn från 4 år.

OBS - för att korten ska lysa i mörkret måste de sättas i starkt ljus några minuter precis innan man spelar.


3) Magic Forest och Spökjakt

Dessa två spel kommer från SmartGames, och är kluriga spel för 1 person (men man kan alltid jobba i grupp och diskutera!). Du får en utmaning och måste lösa den med hjälp av spelbrickorna.

Magic Forest är ett resespel med natt/höst/häxtema. Hela spelet rymms i en bok som är lite större än ett CD-fodral. Utmaningen är att koppla ihop olika saker (typ häxhatt, groda, kvasten) med stig (9 magnetiska brickor).

Med Spökjakt (Ghost Hunters) får man ett kort med flera spöken. Man måste placera plastbrickor med ficklampor på för att lysa upp samtliga spöken.

Utmaningarna på dessa spel börjar enkelt men blir betydligt svårare allt eftersom. Åldersrekommendation är från 6 år.


4) Go Away Monster

Go Away Monster från GameWright är tänkt för barn från 3 år som kanske är lite mörkrädda. Man försöker fyllla barnrummet på bilden med brickor med rätt form - lampa, säng, hund, gosedjur - genom att dra ut brickan från en påse. Får man ett monster av misstag? Då säger man bara "Go Away!".

Ett roligt spel att spela tillsammans med föräldrar, det hjälper barnet att lära sig mer om olika former och känslan av att hålla formen i handen. Det är också ett ganska enkelt spel för vuxna att "styra" så att barnet vinner ibland... eller ofta.

 


 

Ta gärna kontakt med oss om du har flera frågor om våra familjespel, kortspel eller kluriga spel! Vi älskar spela och är alltid glada att svara på frågor!