RoomMates väggdekaler - frågor och svar

Posted on 2016-05-19 05:19
av Leigh Neil
I

RoomMates Peel 'n Stick är fantastiska väggdekaler som gör om barnrummet, eller vilket rum som helst, enkelt och smidigt! Ändrar du dig kan du flytta, eller byta ut, dekalerna om och om igen. 

RoomMates väggdekaler är tunna blad av vinyl med ett speciellt klister på baksidan som sitter fast utan att permanent binda mot väggytan. Därför kan de lätt sättas på, tas av och flyttas, hur ofta man vill.


Är RoomMates säkra för barn?

JA. RoomMates har testats och är säkra, fria från ftalater, bly och latex. De är tillverkade av vinyl med en "polymeric plasticizer". RoomMates tillverkas i USA.


Hur håller jag dekalarna rena?

Du kan enkelt hålla väggdekalerna rena med en fuktig trasa och ev lite handtvål. Det rekommenderas EJ att använda andra rengöringsmedel på dekalerna - de kan förstöras och/eller missfärgas av starkare kemikalier.


Sitter väggdekalerna fast på alla ytor? 

RoomMates sitter bäst på släta, rena ytor. Målade väggar, speglar, kakel, dörrar, datorer, soptunnor, fönster - fantasin har inga gränser!

Man kan även sätta RoomMates på:

Väv - Vi har RoomMates på målad väv här på kontoret,  de sitter bra... för det mesta. Större och tunnare dekaler sitter inte lika bra som runda med mer jämna kanter. 

Bilar, cyklar och utomhus ytor - RoomMates sitter fast bra på rena ytor. MEN... större variationer i temperatur kan påverka RoomMates och göra att de blir sköra. RoomMates sitter fast men det kanske inte går att flytta dem eller använda dem flera gånger om de har varit utomhus ett tag. 

Man ska UNDVIKA:

Nymålade ytor - det kan ta en lång tid för nymålade väggar att torka ordentligt. Även om väggen känns torr kan det finnas fukt i vilket gör att väggdekalarna inte sitter fast eller att ytan störs av dekalerna. Det rekommenderas att nymålade ytor ska torkas i minst 2-3 veckor, längre om du har möjlighet, innan RoomMates dekalerna sätts upp.

Tapet - RoomMates sitter oftast bra mot tapetserade ytor, men efter en längre tid blir det svårt att ta bort dekalarna utan att skada ytan.

Mattor och tyg - RoomMates fäster INTE på mattor, kläder, och andra textiler.

Tegel och omålat trä - RoomMates sitter INTE fast på tegel och andra ojämna eller fuktiga ytor. Det går dock att använda RoomMates i badrummet på kakel och klinker om ytan är torr och ren när dekalerna appliceras.

RoomMates ska ALDRIG sättas på någonting som ska vara i ugnen, diskmaskinen eller mikron!

Att tänka på:

Kom ihåg att färgade ytor kan blekna eller ändra färg och där RoomMates sitter fast kan det därför bli en färgskillnad när dekalerna flyttas.


Är RoomMates genomskinliga?

Vissa dekaler är tryckta på genomskinlig vinyl,  andra på färgad, oftast vit, vinyl. Har du en färgad vägg lyser färgen igenom dekalerna som är tryckta på genomskinlig vinyl och kanten kan synas på dekalerna som är tryckta på den vita vinylen. Här ser du både typ av dekalerna här på kontoret på blå väv. Fantasiträdet (till vänster) är på vit vinyl. "Happy Farm" (till höger) är på genomskinlig vinyl.

RoomMates väggdekaler i bruk på ABC Leksaker

Har du frågor om hur en dekal ser ut, fråga oss gärna via e-post eller chatt.


Kan jag flytta RoomMates efter att jag har placerat dem?

Ja, absolut. Det går att använda RoomMates om och om igen, så länge de är applicerade på rena ytor. Vill du förvara RoomMates under en längre tid, t ex  juldekaler, kan du spara pappret de levereras på. Alternativt kan du sätta dekalerna på bakplåtspapper och rulla upp dem för senare användning.

När du drar av dekalen från väggen, börja från kanten och dra av den försiktigt. Drar man för hårt kan dekalen sträckas ut vilket gör den svårare att sätta fast igen. 


Flera frågor?

Vill du veta mer om RoomMates, tveka inte att ta kontakt med oss via e-post eller chatt!

Här hittar du RoomMates på ABC Leksaker!