rorys story cubesRory's story cubes är ett underbart resespel som jag alltid har i min väska.

Helt ärligt.

Alltid.

Spelet består av 9 tärningar med små bilder på (54 bilder totalt, med oändliga kombinationer). Man kan spela precis hur man vill.... men här är några förslag:

Spel 1 - Det var en gång...

Vi brukar dela upp tärningar, och turas om att slå och berätta en del av en saga. Det kan vara super roligt - och den största utmaningen är att slå sista tärningen och försöka koppla ihop alla delar till en helhet. Och ja, vi har nästan kastats ut av flera restauranger för att vi skrattat för högt...

Spel 2 - Superhjälte

Rory har även en hemsida med olika förslag om hur kuberna kan användas - Ways to Play. Ett förslag, superhjälte sagor, provade vi på när vi satt på ett långt restaurangbesök. Det var en utmaning...

Först slår man tre tärningar - dessa gör superhjältens styrkor. Sedan slår man nästa tre tärningar - dessa gör motståndares stykor (supervillan evil powers). Och de sista tre tärningar gör sagan - början, mitten och slut. Men superhjälte måste ha styrkor... och vad gör man om man får ett... får?

rorys story cubes - superhero

Som tur var hade vi "B" med svaret. Superhjälten kunde bli ett får med elektriskt ull! ZZZZT! och inom kort hade "jag-vet-inte-vad-jag-heter-man" slagit den elaka sköldpaddan, räddat alla som var fångade i lägenheten och omväxlat byggnaden till en pyramid!

Ja... det är kanske ännu bättre med dina egna sagor, så varför inte prova på!

Spel 3 - Återskapa en känd saga

Det finns en konstnär som har använt Rorys Story Cubes för att rita kända sagor. Kunde du se att den här är Sagan om Ringen?

sagan om ringen med rorys story cubes

Variationer

Rory tycker själv att 9 tärningar är optimalt för en bra saga. Men det är kul att få lite variation i sagorna...

Rory har nu tagit fram 3-pack tärningar med specifika intressen - förhistorisk, sport, medicin, deckare, förtrollad och rymden! Rekommendationen är att byta ut tre tärningar i Rorys Original med tre av dessa fina tärningar... eller att skapa eget 9-tärnings-set med tre 3-pack... men det finns förstås inga fasta regler!

rorys story cubes - add-on sets

Var hittar man Rorys? Det finns appar med Rorys Story Cubes på både iPhone och Android.

Själva tycker vi om de vanliga cuberna - Rorys Story Cubes, Rorys Story Cubes - Actions och Rorys Story Cubes - Voyages som kan köpas på ABC Leksaker.

För logoped, större barngrupper och användning i skolor finns Rorys original cubes i "Max" version - Rorys Story Cubes - MAX som är 3 cm per sida.

Här hittar du samtliga Rorys Story Cubes på ABC Leksaker!