Rory's Story Cubes - det perfekta resespelet!

Posted on 2020-02-01 19:26
av Leigh
I

Rory's story cubes är ett underbart resespel som jag alltid har i min väska.

Helt ärligt...alltid!

Spelet består av 9 tärningar med olika små bilder på (54 bilder totalt, med oändliga kombinationer). Man kan spela precis hur man vill.... men här är några förslag:


 

rorys story cubes

Spel 1 - Det var en gång...

Vi brukar dela upp tärningarna och turas om att slå och berätta en del av en saga. Det brukar bli väldigt roligt - och den största utmaningen är att slå sista tärningen och försöka koppla ihop alla berättelsens delar till en helhet. Och ja, vi har nästan kastats ut på flera restauranger för att vi skrattat för högt...


Spel 2 - Superhjälte

Rory har en hemsida med olika förslag om hur kuberna kan användas - Ways to Play. Ett förslag, superhjälte-sagor, provade vi på när vi satt på ett långt restaurangbesök. Det var en utmaning...

Först slår man tre tärningar - dessa utgör superhjältens styrkor. Sedan slår man nästa tre tärningar - dessa anger motståndares stykor (supervillan evil powers). De sista tre tärningar bestämmer början, mitten och slutet på sagan. Superhjälte måste ha styrkor... och vad gör man om man får ett... får?!

rorys story cubes - superhero

Som tur var hade vi "B" som kom med svaret. Superhjälten kunde bli ett får med elektriskt ull! ZZZZT! och inom kort hade "jag-vet-inte-vad-jag-heter-man" slagit den elaka sköldpaddan, räddat alla som var fångade i lägenheten och förvandlat byggnaden till en pyramid!

Ja...dina egna sagor blir kanske ännu bätter, så varför inte testa!


Spel 3 - Återskapa en känd saga

Det finns en konstnär som har använt Rory's Story Cubes för att rita kända sagor. Kan du se att detta är Sagan om Ringen?

sagan om ringen med rorys story cubes


Variationer

Rory tycker själv att 9 tärningar är optimalt för en bra saga. Men det kan vara kul med lite variation i sagorna...

Rory har nu tagit fram 3-pack tärningar med olika tema - förhistorisk, sport, medicin, deckare, förtrollad och rymden m fl! Rekommendationen är att byta ut tre tärningar i Rorys Original med tre av dessa fina tärningar... eller att skapa ett eget 9-tärnings-set med tre 3-pack. Som alltid med dessa sagotärningar finns det förstås inga fasta regler!

 


Var hittar man Rorys? Det finns appar med Rorys Story Cubes på både iPhone och Android.

Själva tycker vi om de vanliga kuberna som kan köpas på ABC Leksaker.

Här hittar du samtliga Rorys Story Cubes på ABC Leksaker!