Skattjakt utomhus? Här finns det 3 olika att ladda ner gratis!

Posted on 2020-04-20 09:18
av Leigh
I

En skattjakt är ett roligt sätt att utforska naturen - oavsett om det är trädgården närmaste huset eller en skog längre bort. 

Här har vi skapat tre olika skattjakter för äventyrliga barn, samt en tom skattjakt så att du kan skapa en egen! Bara ladda ner, skriv ut, sätt på bra kläder, packa en mumsig fika - och njut av en rolig aktivitet tillsammans! 

Skattjakt för barn utomhus


Skattjakt #1: Samlarpromenad

Det enda man behöver för den här skattjakten är en påse så att samla alla grejer i. Skattjakten är pefekt för barn som älskar att leta efter saker - blad, stenar, fjädrar osv! Det är bara att ge sig ut och börja leta!

Ladda ner Skattjakt #1: Samlarpromenad

Vi har 16 förslag på grejer man ska hitta, samt lite variation för en större utmaning på några av ledtrådarna. Man kan leta efter en pinne, t ex, vilket bör vara ganska lätt att hitta. Om pinnen ska se ut som en bokstav däremot - då blir det lite svårare! Om någonting inte finns i just det området där du befinner dig, byt ut det mot någonting annat. 

När man har samlat allting så kan man titta närmare på "skatterna" och prata om de saker man har hittat. Kanske har någon knaprat på bladet... eller vilken sorts fågel kan ha tappat fjädern? Man kan även göra ett kollage med lite klister och ett pappersark. 


Skattjakt 2: Observationspromenad

Med den här skattjakten ska man bara leta efter saker utan att plocka upp eller samla dem.  

Ladda ner Skattjakt #2: Observationspromenad

Precis som i den första skattjakten kan vissa ledtrådar göras svårare (inom parantes) - en hund (enklare) eller en vit hund (svårare). Då kan skattjakten anpassas efter barnets ålder. Man kan kryssa av det som man har hittat.


Skattjakt 3: Ljudpromenad

När vi är ute är det mycket vi ser och noterar med ögonen. Ibland kan det vara skönt att blunda och bara lyssna. Vad hör man ute? 

Ladda ner Skattjakt #3: Ljudpromenad

I den här skattjakten är det hörseln man använder. Visst kan man leta visuellt efter en bil eller en fågel, men hur låter dem? 


Skattjakt 4: Gör-det-själv

Här kan du ladda ner en tom sida med 16 kvadrat att fylla i.

Ladda ner Skattjakt #4: Gör-det-själv

Efter att ha provat en av de andra skattjakterna, kanske du och barnet kan komma på en rolig lista med saker att leta efter på er nästa promenad!

Kolla gärna i bloggen för andra bra idéer till aktiviteter för barn och en lyckad barnkalas!

 


 

Behöver du tips för roliga uteleksaker? Här är några förslag:

Uteleksaker och hopprep Aktiva spel Sandleksaker