Skattjakt med kameran? Här hittar du två utomhus skattjakter

Posted on 2020-05-07 12:07
av Leigh
I

Det är alltid kul med en skattjakt!

Här kommer två skattjakter för dem som vill ha lite foto-inspiration! 

Dessa skattjakter är tänkta för större barn (och kanske även vuxna) som har tillgång till en kamera - eller en mobiltelefon med kamera. 

Lektips - skattjakter med kameran - ta intressanta foton


Skattjakt #1 - Utomhus skattjakt med kameran

Denna skattjakt är en serie ord som blir inspiration till dina foton. Enklaste varianten är att låta fotografen ta en bild av någonting som passar med orden (en pinne, en sten, en vattenpöl osv). Man kan också lägga till lite kreativitet och hitta intressanta, konstnärliga sätt att visa upp orden i bild.

Ladda ner Skattjakt #1 - Utomhus skattjakt med kameran

Skattjakten kan man göra ensam, eller tillsammans med kompisar som en tävling. Arrangera en utställning med deltagarnas foton och utse eventuellt en eller flera vinnare i olika kategorier! Vilken bild för "glansig" är mest kreativ? Vackrast? Mest intressant? Man kan ta bilderna ensam eller i grupp, och foto-skattjakten kan vara en bra kalasaktivitet.


Skattjakt #2 - Gruppfoto skattjakt med kompisar

Den här skattjakten kan absolut göras som Skattjakt #1 - som inspiration att fota olika motiv. Den är dock tänkt mer som en gruppaktivitet, med utvalda ord som kanske kräver lite samarbete, brainstorming och aktivitet för att lyckas! Med ordet "pyramid", t ex, kan man stapla några stenar till en pyramid... eller stapla hela gruppen i en människopyramid!

Ladda ner Skattjakt #2 - Grupp foto skattjakt med kompisar

Den här skattjakten är en kul kalasaktivitet, men kan även göras som en rolig familjaktivitet. Vissa orduppdrag kanske är enklare att genomföra utomhus, men med lite kreativitet kan den säkert göras inomhus också!

Lycka till! Dela gärna dina fina foton!


 

Tycker du om skattjakter? Du har väl inte missat våra andra skattjakter - det är bara att ladda ner och skriva ut dem här:

Skattjakt utomhus? Här finns det 3 olika att ladda ner och skriva ut!

Skattjakt inomhus? Här finns det 4 olika att ladda ner och skriva ut!

Den enklaste skattjakten någonsin - att ladda ner och skriva ut!

6 enkla steg för att skapa en rolig skattjakt