LJUS? LJUD?

När jag var liten var en nattlampa en ganska tråkigt sak som satt i uttaget, oftast i korridoren eller i badrummet. "Hi-tech" betydde att den kanske hade en av/på knapp eller att den lyste bara i mörkret. Men nattlampan var aldrig någonting som man kunde leka med - och barnen fick absolut inte röra den!

Nu har vi fantastiska nattlampor som även är leksaker! Vissa är kramgoa, vissa är laddbara, vissa har ljud och ljus - men alla har olika funktioner, så vi tänkte hjälpa dig att välja den som passar just dig och ditt barn!

HUR VÄLJER MAN?

Det finns så många olika sorts nattlampor att det kan vara svårt att välja. Vi har försökt samla alla här:

nattlampor på ABC Leksaker med ljus och ljud

 

LADDNINGSBARA - LYSER HELA NATTEN

Vissa nattlampor har laddningsbar ljusdiod och lyser hela natten. Våra Savanoo, Barbapapa och Nomade nattlampor från Pabobo har en laddningsbar ljusdiod som laddas upp under dagen och sedan lyser mellan 8 och 12 timmar. Barnen kan ta med dessa nattlampor med i sängen för extra trygghet, eller lampan kan vara kvar på laddningsstationen och då lyser den när det är mörkt i rummet. Vår musikaliska pingvin nattlampa ljuser hela natten, men spelar också en melodi i 15 minuter i början av natten.

BATTERIDRIVNA - LYSER I 45 MINUTER

Våra populära "Twilight" nattlampor från Cloud B ljuser i 45 minuter och kastar stjärnbilder på taket. Dessa nattlampor kommer i form av ett mjukisdjur som är bra för lek eller som kan tas med i sängen. "Tranquil" nattlampor är en variant som lyser rummet med undervattensmönstret i 23 minuter med ljud eller en melodi.

LJUD-PRODUKTER

Vissa barn lugnas av ljud eller musik. Sleep Sheep, Gentle Giraffe och vissa andra produkter från Cloud B spelar en melodi, hjärtslag, havets ljud, mm i 23-45 minuter. Med Sleep Sheep Sensor aktiveras ljudet igen om barnet vaknar eller rör på sig. Glow Cuddles Bear och Firefly Frog kombinerar ljud och ljus i 10-45 minuter.

LJUS- OCH LJUD-PRODUKTER

Som sagt, vissa av dessa produkter har både ljus och ljud. I samtliga fungerar ljudet bara under de första minuterna. Ljuset fungerar hela natten i Pabobos pingvin, och i några mintuer i Cloud Bs Firefly Frog, Glow Cuddles Bear och Tranquil produkter.

Vi hoppas att det här har förklarat lite om de olika produkter som vi har på ABC Leksaker. Har du frågor är det bara att ta kontakt med oss!

Här hittar du alla nattlampor från Cloud B och Pabobo

SOV GOTT!