Barnkalas: 10 tips till godispåsen (som inte är godis)

Posted on 2021-05-18 09:03
av Leigh
I

En godispåse är en klassisk avslutning på ett barnkalas!

Vid slutet av de flesta barnkalas ger man varje barn på kalaset en liten påse, oftast med godis i, och kanske även med en liten leksak som barnet kan ta med sig hem. Vissa tar utdelningen av godispåsar ett steg längre med en fiskdamm - som kan vara så enkelt som en filt (som sjön), en pinne (som fiskespö) och ett tråd med klädnypa (som bete).

Men oavsett hur man delar ut godispåsarna är det bra att ha ett fint innehåll!

Vad ska man ha i godispåsen? Ja, godis förstås... men kanske även...

  1. Studsbollar
  2. Provisoriska tatueringar
  3. Pennor, klistermärken och andra pyssliga småleksaker
  4. Småleksaker av trä
  5. Mekaniska leksaker
  6. Visselpiper och ljudleksaker
  7. Putty, slime och lera
  8. Vattensprutare och badankor
  9. Delbara paket med flera leksaker i
  10. Säkra småleksaker för barn under 3 år

Studsbollar

1) Studsbollar

Studsbollar är alltid bra att ha - liten, rolig, aktiv och underbart för koordination! Man kan leka tillsammans och skapa egna spel eller man kan studsa ensam och komma på egna utmaningar. 

Studsbollar kan används både ute och inomhus (även om man ska vara lite försiktigt!). Studsbollar finns i många olika färger, tema och även formar - kanse en studs-ägg eller en studs-tärning (som är garanterad att studsa tokigt)!


Tatueringar från Djeco

2) Provisoriska tatueringar

Tatueringar är populära bland barn, och vi har flera olika set från Djeco. Fördelen med tatueringar är att de kan delas upp bland flera barn, så ett paket räcker till hela kalaset! Man kan även sätta på en tatuering samtidigt som barnet får godispåsen - då vet man vem har fått!

Ett plus är att tatueringar kan även används på glas och andra dekorationer. Titta gärna på vår bloggartikel om hur man kan dekorera påskägg med tatueringar som ett exempel.


Fina pennor och sudd från ooly

3) Pennor, klistermärken och andra pyssliga småleksaker

Yngre barn tycker om att dekorera med stickers, så ett paket (eller några stickers från ett större paket) passar bra i godispåsen. För lite större barn är roliga pennor och sudd perfekta att ha med sig både hemma och på skolan... kanske en fler-färgad penna eller en penna med doft?

Vi har flera olika pyssliga leksaker - från Ooly, Djeco (Lovely Paper), Pipsticks, mm. Det finns även noteringsblock som kanske passar in också!


Små träleksaker

4) Småleksaker av trä

Det är bra att hitta småleksaker som är av bra kvalite, även småleksaker som är tillverkade av trä! Här hittar du ett bra sortiment klassiska leksaker som håller länge och som känns "gedigna"!

Spel, snurror, hopprep och mini-segelbåtar blir säkert poppis i påsen!


5) Mekaniska leksaker

Mekaniska leksaker är klassiska småleksaker! De hoppar, går, rullar - och även simmar framåt!

De flesta vrids upp men vi har även mekaniska leksaker som passar lite bättre för små händer. De rullar framåt med en tryck - eller rullar framåt efter att ha dragits tillbaka.

 


6) Ljudleksaker

Ja... du kanske blir inte populär bland de andra föräldrar, men barn älskar visselpiper och andra leksaker som ger ljud

 


Thinking putty - mini burk

7) Putty, slime och lera

Putty, slime, lera och formbar sand finns i små förpackningar och passar perfekt i godispåsen.

En av våra mest populära serie leksaker har varit Thinking Putty från amerikanska Crazy Aaron. Mini-burkar finns - och man kan välja bland lera med olika egenskaper - såsom glow-in-the-dark, glittrande, färgskiftande, mm! Kolla även på modellera och PlayFoam som passar också bra i godispåsen!

 


Vattensprutare och badankor

8) Vattensprutare och badankor

Barn älskar vattenlek, och vattensprutare och badankor passar perfekt i godispåsen! 

 


Fingerdockor och andra delbara leksakspaket

9) Delbara leksakspaket för flera barn

Om man vill inte spendera så mycket på individuella småleksaker kan det vara bra att köpa ett paket med flera leksaker i. Naturtubes från Wild Republic har ca 10 olika djur i, eller man kan köpa ett set med fingerdockor eller kluriga spel och dela upp dem bland påsarna. Även Oolys söta suddgummi kommer i 3-pack, 4-pack eller 6-pack.

Här hittar du ett urval av leksaker som kommer i "delbar" paket som kanske skulle vara bra till godispåsarna.

 


Säkra småleksaker för barn under 3 år

10) Säkra småleksaker för barn under 3 år

Om man bjuder in barn under 3 år till kalaset måste man vara försiktigt med småleksaker. Barn under 3 år kanske tycker om att stoppa saker i munnen så man måste välja lite större småleksaker.

Vi har ett urval småleksaker som är testade, säkra och godkända just för barn under 3 är. Du hittar dem här: Säkra småleksaker för barn under 3 år.


Du kan hitta dessa och flera småleksaker under kategorin leksaker-småleksaker eller klicka på en av länkarna nedan för att hitta allt till barnkalas! Om du behöver godispåsar har vi flera här: godispåsar till barnkalas.

Födelsedagståg för barnkalas Födelsedagståg Småleksaker till fiskdamm

Vi hoppas att kalaset är lyckat - och stor grattis till barnet som fyller år!