11+ tips till påskägget (som inte är godis)

Posted on 2019-03-26 09:39
av Leigh Neil
I

Ska du göra påskägg till ditt eller dina barn? 

Vad har du tänkt att fylla det med? 

Visst är det mumsig med godis, men det är roligt att få någonting som håller längre än bara 2 minuter (ja, det är ungefär så länge godis håller hemma hos oss)... och kanske någonting som gör din tandläkare lite gladare!

Här hittar du 11+ roliga tips till påskägg för barn i alla åldrar:


 

Påskägg från Spielstabil

1) SJÄLVA PÅSKÄGGET

Har du redan påskägg hemma? Eller har du tänkt köpa? Varför inte välja ett ägg som kan används om och om igen - som de här fina plastäggen från Spielstabil? Då får ditt barn några riktigt hållbara sandleksaker - äggets botten blir en hink, handtaget finns med i ägget, toppen blir en sil och i ägget finns både en sandform och en spade. Vips - klart!Corolle minis till påskägget

2) COROLLE MINIS

Dockorna som är med på bilden med påskäggen ovan är Corolles söta mini baddockor med simfötter. Mini-baddockor och andra söta mini-dockor från Corolle är perfekta till ägget - med mjuka kroppar får de plats utan problem! 


 

PlusPlus byggbitar i påskägget

3) PLUS PLUS BYGGBITAR

 För den byggintresserade kan man lägga lösa bitar Plus-Plus i ägget - välj bland Plus-Plus BIG för barn mellan 1 och 4 år och Plus-Plus mini för barn från 5 år. 


 

Kreativa produkter från Djeco och eeBoo

4) KREATIVA PRODUKTER

Det är alltid kul med nya pennor, klistermärken och annat pyssel! Här är några idéer från Djeco och eeBoo, och produkter från Ooly och Djecos Lovely Paper blir bra för större barn (och vuxna). Det finns hur mycket som helst att välja mellan!


Musikinstrument till påskägget

5) MUSIKINSTRUMENT

Varför inte en skapa ett musikaliskt ägg? Lägg i några fina musikinstrument. Med maraccas, tamburin, trumma och olika blåsinstrument kan ni bilda en hel påskorkester! Här hittar du samtliga leksaker med musik-tema!


 

Gosedjur och handdockor till påskägget

6) GOSEDJUR OCH HANDDOCKOR

Mindre finger- och handdockor passar i ett ägg liksom små gosedjur som t ex mini-kaninerna "bashful" i ljusa färger från Jellycat eller fina handdockor från Folkmanis.


Lera och putty på ABC Leksaker

7) LERA OCH THINKING PUTTY

Det fmånga olika typer av sand och roliga leror som man kan stoppa i påskägget. Mini-burkar Thinking Putty är bra, och de har även en speciallera till påsk - Spräckligt ägg. MadMattr, Lera från SES Creativ, och lera från Martinex Play är också bra. Här hittar du sandleksaker, sand och lera.Träfigurer från Holztiger

8) TRÄFIGURER FRÅN HOLZTIGER

Fina handgjorda och handmålade träfigurer från Holztiger får gärna en plats i påskägget. Välj mellan de lite mer "påskiga"...eller någon annan av de lekvänliga figurerna. Härliga att hålla i, leka med och samla på. Självklart målade med giftfria färger! 


 Oskar & Ellen tyggleksaker - fina kakor

9) TYGLEKSAKER FRÅN OSKAR & ELLEN

Oskar & Ellens fina kakor i tyg passar perfekt bland godiset i påskägget - och du kan dekorera med deras fina påskägg i tyg. Eller titta på de söta djurmössorna som låter ditt barn vara ett lamm en kanin eller en hare...eller något annat favoritdjur! Här hittar du samtliga fina tygleksaker från Oskar & Ellen.


 

 Arty Toys från Djeco - perfekt till påskägget

10) ARTY TOYS FRÅN DJECO

Djecos fina Arty Toys är lek och samlarfigurer med underbara detaljer. En figur ryms säkert i ägget - välj bland prinsessor, riddare, pirater, rymdgubbar, m fl!


Skapa en saga med Rorys Story Cubes

11) RORYS STORY CUBES

För ett roligt och kreativt påskägg, varför inte stoppa i ett set Rorys Story Cubes? Dessa sago-berättar-tärningar passar perfekt i ägget, och bidrar sedan till många timmars lek och underhållning! Bara rulla tärningarna och skapa en saga. Välj bland 9-tärningar-kits (original, voyages, actions eller Mumin). Du kan sen, om du vill, byta ut 3 tärningar till tärningar med ett tema - som sport, förhistorisk, deckare, förtrollat och många andra.


Vi hoppas att du nu har fått flera roliga idéer för ditt påskägg! 

Här hittar du roliga leksaker med vår och påsk som tema, och här hittar du småleksaker till påskägget!

Ta gärna kontakt med oss om du har flera frågor - eller behöver fler förslag till ägget!


Följ ABC Leksaker på Facebook

Roliga småleksaker till påskägget eller godispåsen