11+ tips till påskägget (som inte är godis)

Posted on 2019-03-26 09:39
av Leigh
I

Brukar du göra påskägg till ditt eller dina barn?

Vad har du i så fall tänkt att fylla det med?

Visst är det mumsig med godis, men det är roligt att få någonting som håller längre än bara 2 minuter (ja, det är ungefär så länge godis håller hemma hos oss)... och kanske någonting som gör din tandläkare lite gladare! Här hittar du 11+ roliga tips till påskägg för barn i alla åldrar!


Smartägg kluriga pussel

1) Kluriga ägg

Dessa fina ägg från SmartEgg är perfekta för lite större barn och vuxna. Målet är att stoppa i pinnen i ett hål i ägget och sedan vrida, snurra, trycka i, dra ut och röra den så att pinnen kommer ut på andra sidan ägget, från det andra hålet. Varje ägg är "graderat" med svårighetsgrad och antal rörelser som det ska ta att lösa utmaningen. När man har klarat att komma igenom ägget är det inte slut på det roliga - man kan tävla mot sig själv eller kompisar, ta tid, försöka med stängda ögon, bakom ryggen osv!

Till påsk har vi Smart Eggs påskkollektion i lager - kluriga ägg i fin presentförpackning med både display och upphängningstråd så att det även kan hängas upp i påskriset!

Visst har vi massor med fina, kluriga pussel och spel i butiken, men just äggen tycker vi är lite extra kul just till påskägget!


Dinosaurie-ägg till påskägget

2) Dinosaurie-ägg

Ett påskägg med ägg i? Varför inte! Med våra dinosaurieägg kan man gräva ut en mini-dinosaurie direkt från ägget. Varje ägg kommer med ett verktyg och laddar du den utgrävda dinosaurien med en lampa så lyser den i mörkret!

Tips inför utgrävningen... det är bäst att ha något sorts underlag... det är också bra att blöta ner ägget i några minuter innan... och man ska förstås ha koll på var mamma-dinosaure befinner sig innan man sätter igång!


Plus-Plus byggbitar till påskägget

 

3) Plus-Plus

Plus-Plus passar barn i alla åldrar - Plus-Plus BIG för de minsta, och Plus-Plus mini för barn från ca 5 år. En enkel tub med Plus-Plus rymms perfekt i ägget, och man kan bygga vad som helst - även ett påskägg!

Det bästa med Plus-Plus är att man kan följa instruktioner... eller bara bygga fritt! (Och för att hålla oss till påsktemat, så har vi instruktioner för ett ägg, en kanin och en kyckling i bloggen här!)


Sand, lera och putty till påskägg

4) Sand, lera och putty

Thinking Putty mini-burkar är ungefär lika stora som en tillplattad golfboll, och man kan välja olika färger och egenskaper, t ex neonfärger, glittrande, färgskiftande, med roliga detaljer...eller en lite större burk med doft.

Vi har många andra icke-torkande leror och puttys t ex frigolitlera (PlayFoam), modellera (från Djeco coh SES)i 4-pack ... och även små burkar Kinetic sand som är perfekta för dem som vill drömma sig bort till lata dagar på stranden redan i april! 


Pennor och block till påskägget från Djeco och Ooly

 

5) Pennor och block

Barn i skolåldern är så klart inte för gamla för påskägg! De kan alltid behöva fina multifärgade klickpennor, små anteckningsböcker, minipennor och sudd - för skoldagar och mer kreativa aktiviteter. 

Djecos Lovely Paper har fin design i vackra färger, och Ooly har roliga överstrykningspennor, klickpennor och sudd!


6) Studs-ägg

Om man funderar över varför bollar är runda är det bara att leka med ett studsägg i några sekunder så har man svaret!

Vi har förstås även fina "vanliga" studsbollar, men just de äggformade är ju lite extra kul till just påskägget!


Påskägg med handdockor och fingerdockor

7) Gosedjur

Mindre finger- och handdockor får lätt plats i ett påskägg liksom små gosedjur, som t ex mini-kaninerna "bashful" i ljusa färger. 

En påskpresent som ger en kram tillbaka är Huggers med slap-wrap-armar (eller vingar, ben...), också dessa i en lagom storlek för ägget.


Tinyly figurer från Djeco

8) Tinyly figurer

Djecos nya lek och samlarfigurer "Tinyly" är så söta, och har en perfekt storlek för påskägget! Varje figur kommer med ett husdjur eller en mini-kompis, samt två andra detaljer som passar figurens tema. Vilken är din favorit? 

Djecos Arty Toys är en aning större, lite tuffare, men lika roliga i ägget!


Rorys sagotärningar - story cubes

 

9) Rorys Story Cubes

För ett roligt och kreativt påskägg, varför inte stoppa i ett set Rorys Story Cubes? Dessa sagoberättar-tärningar passar perfekt i ägget, och bidrar sedan till många timmars lek och underhållning! Bara rulla tärningarna och skapa en saga. 

Välj bland 9-tärningar-kit Original eller Fantasia (som har mer sago-inspirerade bilder)!


Tangle och fidgetleksaker

 

10) Fidget toys

För dem som är lite mer ivriga i fingrarna passar en av våra fidget toys perfekt i ägget. Tangle, t ex, finns i många olika designer; Tangle Pets för den djurintresserade, klassiska Tangle Relax, Tangle Brain Tool think (lite större) m fl.

OSM, Twiddle, Simpl Dimpl, push-popper och oändlighetskuber är andra mycket populära fidget-leksaker som får fint plats i påskägget!

Du hittar hela vårt sortiment fidget leksaker här!


Tatueringar från Djeco

 

11) Tatueringar

Vi har så många fina tatueringar från Djeco! Välj bland söta vårblommor, tokiga monster... eller mer häftiga motiv från "mörka sidan"!

Förpackningarna är kanske lite större än ägget, men alla tatueringar går att klippa i mindre delar (och kanske även att dela upp i flera ägg om du har flera barn)!


Vi hoppas att du nu har fått många roliga idéer för ditt påskägg!

Här hittar du roliga leksaker med vår- och påsktema, och här hittar du ett urval småleksaker till påskägget!

Ta gärna kontakt med oss om du har frågor - eller behöver fler förslag till ägget!