10 underbara reseleksaker att ta med sig

Posted on 2019-06-24 12:27
av Leigh Neil
I

Ska du ut och resa med barnet?

Du vill säkert ta med dig paddan, hörlurarna och en laddare... men det är bra att även tänka på andra leksaker och spel som passar bra under resans gång... och kanske även när man väl har kommit fram. 

Oavsett om du ska resa med bil, tåg, buss eller flyglan, finns det underbara och praktiska leksaker som kan göra resan enklare och roligare för alla!

Här är våra 10-i-topp tips för en roligare resa med barn:


Mini-Squigz

1) Squigz

Squigz är färgglada sugproppar som är fantastiskt roliga att leka med! Visst kan man bara sätta ihop dem med varandra, men man kan även suga fast dem på fönstret i bilen, tåget eller flygplanet... och de är roliga i badkaret och simbassängen också! Squigz finns i tre storlekar - den största passar bra för barn från 6 månader!


Rorys story cubes - berätta din saga

2) Rorys Story Cubes

Rorys sago-berättar-kuber är roliga för alla - och även ett bra sätt att utveckla språket. Kasta en tärning eller flera, och börja berätta! Turas om i sagan, eller berätta hela sagan själv - det är du som bestämmer. Ni får garanterat en kul stund!


Ballong-bollar från Djeco3) Ballongbollar

När man har suttit still ett tag vill man gärna röra på sig. En ballongboll kan enkelt stoppas i fickan och blåsas upp när den mest behövs. Den är tyst, skadar ingen, och kan inte komma bort så lätt. Visst kan man bara ta med sig en vanlig ballong, men "skalet" gör att bollen blir lite starkare och lite säkrare, särskilt för yngre barn.


Magnetisk labyrint4) Magnetisk labyrint

En underhållande leksak utan lösa delar! En magnetisk labyrint (eller en magnatab från Kid-O) har inga delar som kan komma bort. Pennorna sitter fast och kulorna ligger under en genomskinlig skiva. En underbar aktivitet för att träna koordinationen och penngreppet... 


Mad Mattr - icke torkande lera5) Icke-torkande lera

Det kan vara avkopplande att ha någonting i händerna att leka med - och icke-torkande lera är perfekt! Prova på PlayFoam för yngre barn, Thinking Putty (med roliga egenskaper, förstås) eller MadMattr för större barn. Leran kan vara bra även när man tittar på andra saker... som paddan t ex. (Obs - Thinking Putty kan sitta fast om den lämnas i bilsätet - välj PlayFoam eller MadMattr om det finns en risk att den hamnar där!)


Water-wow från Melissa & Doug6) Water Wow! från "On the Go"

Man kanske inte vill ge tuschpennor till ett småbarn i bilen... eller på flygplanet... om man inte är helt säker på att det bara kommer att målas på papper! Med Water Wow! pennor är "bläcket" bara vatten - pappret färgas av vattnet och när det torkar kan man teckna om (och om och om) igen! 


Magneter i plåtask - dinosaurier7) Magnetiska lådor

Dessa fina magnetiska lådor från MudPuppy är perfekta "allt-i-ett" leksaker! Roliga magneter att fästa och flytta runt på asken som blir själva lekytan. Eftersom bitarna är magnetiska sitter de bra på locket eller i lådan utan att ramla av eller glida runt så lätt. De flesta har mönster eller idéer, men det finns många möjligheter att skapa fritt också!


Fingerdockor8) Fingerdockor

Fingerdockor är kanske inte det första man tänker på att ta med sig, men de är faktiskt perfekta för låtsaslek, och även för föreställningar från baksätet till publiken som sitter fram. 


Kluriga spel från Smart Games9) Klurga spel

SmartGames, ThinkFun och The Purple Cow har roliga spel som enkelt kan tas med på resan. Då får man lite hjärngympa under resans gång! Djeco har "mini games" och "mini logix" som lätt får plats i väskan.


Reusable sticker pads10) Återanvändbara klistermärken

Vi har flera varianter av återanvändbara klistermärken som är perfekta för att samla, ordna, skapa och berätta - här finns plats för både låtsaslekar och kreativitet! Några av våra favoriter är Melissa & Dougs tjocka klistermärken eller större block typ Habitat eller Prehistoric (...dessa är kanske lite för stora att ta med sig om man inte har gott om plats i packningen), Mudpuppys playscene, m fl!


Många idéer som kanske kan locka barnet från paddan en stund. Kanske man även kan undvika den eviga frågan "Är vi framme snart?!" ...eller i alla fall reducera antalet gånger som frågan ställs!

Här hittar du flera roliga reseleksaker och resespel!

Vi önskar er en riktigt trevlig resa!


Småleksaker på ABC Leksaker

Barnpennor och papper