Wishbone – en trehjuling och balanscykel som håller länge!

Posted on 2020-02-12 13:05
av Leigh
I

Det bästa sättet att lära sig cykla!

Jag kan verkligen säga att jag tror på balanscykel-konceptet!

Jag har tre barn och när de första två var små hade balanscykel-konceptet inte riktigt kommit till Sverige. "A" och "B" cyklade ett tag med stödhjul, men det var frustrerande för alla. "A" cyklade bara i cirklar och "B" bara lutade från en sida till den andra och lärde sig ingenting om balans förrän stödhjulen var borta.

Nackdelarna med stödhjul var många:

  • stödhjulen var högljudda
  • stödhjulen var långsamma
  • barnet hamnade ofta med stödhjulen på marken men bakhjulet i ett hål (motsatsen till “high-centered” på engelska)
  • när barnet ramlade blev ofta fallet värre eftersom de föll över stödhjulet med hela cykeln

Med tredje barnet fick vi en balanscykel – vilken skillnad!

Efter två gånger förstod "C"  hur det fungerade och han sprang-gick-balanserade iväg!

Vi kunde cykla tillsammans som familj och "C" kunde vara med – han var så stolt! Han var lika snabb som de andra barnen – snabbare ibland – och han ramlade aldrig.


Wishbone barncyklar och balanscyklar från återvunnen material

Wishbone – den bästa barncykeln för barn mellan 1 och 5 år!

Man kan förstås köpa bara en balanscykel… men Wishbones 3-i-1 cykel är tre cyklar i en – en trehjuling, en liten balanscykel och en större balanscykel! Med dessa kombinationer passar cykeln barn från 1 år till 5+ år.

Det är så enkelt som 1-2-3!

  1. Det minsta barnet kan använda Wishbone cykeln som en trehjuling utan pedaler från 1 år – även ett barn som ännu inte har lärt sig gå kan ha roligt på den.
  2. När barnet är redo för en större utmaning kan föräldrarna byta ut axeln och ta bort ett hjul och den blir en liten balanscykel eller “running bike”. Barnet kan då enkelt lära sig det viktigaste momentet i att cykla – att balansera.
  3. När barnet blir större kan själva ramen roteras (eller justeras med s.k. rotafix på ramen på Wishbones recycled bike) och cykeln kan justeras för barn upp till 5-6 år – en stor springcykel.

(OBS – ramen på trehjulingen kan även roteras om det större barnet har det svårt med balansen, då har man en större trehjuling.)

Efter att ha lärt sig balansera på en Wishbone springcykel kan barnet sedan enkelt börja cykla på en “riktig” cykel med pedaler.


Wishbone barncyklar och balanscyklar i trä

En ekologisk barncykel på flera olika sätt

Wishbone är inte bara en av de mest innovativa gå-cyklarna på marknaden – den är också en av de “grönaste”. Utvalt som en av de 100 grönaste företagen av Time magazine år 2010 är Wishbone träcyklar tillverkade av FSC trä.

Wishbones nya "RE2" cyklar tillverkas av återvunna mattor och vattenflaskor - även hjulen består av 60% återvunnen plast. När ditt barn har vuxit ur cykeln kan den förstås används av flera barn till... eller hela cykeln kan återvinnas igen!

En cykel som håller i flera år är självklart mycket mer ekologisk än flera cyklar som måste bytas ut med jämna mellanrum!


Wishbone barncyklar och balanscyklar i trä

Olika barncyklar för olika smak

Wishbones träcyklar kommer i trä-färgad och en "special edition" som tas fram varje år. Wishbones återvunna cyklar kommer i röd, grå/raw och svart.

OBS - träcyklarna tål vatten, snö och smuts, men det är alltid bra att torka av blöta och smutsiga cyklar och förvara dem inomhus så att träet inte blir missfärgat. 

Både Wishbones träcyklar och plastcyklar kan personaliseras med sadel och handtag i olika färger. Klistermärken finns för vissa modeller också. 


 Behöver ditt barn hjalä med att lära sig cykla? Läs mer i bloggen: Lär ditt barn att cykla.

Alla Wishbone barncyklar och tillbehör finns på ABC Leksaker.