BESTÄLLNING OCH LEVERANS

Snabba leveranser, fraktfritt över 700 kr, 365 dagar öppet köp

Vad kostar det att skicka en beställning?

Frakten kostar 49 kr för beställningar inom Sverige och fraktfritt över 700 kr. Vissa produkter medför fraktfri leverans, detta står då på produktbeskrivning.

Tyvärr har vi inte möjlighet att skicka beställningar utanför Sverige.

Om du vill slippa fraktkostnader kan du hämta varor på vårt lager i Danderyd. Du väljer "hämta i Danderyd" under köpsprocessen och du kan betala med kort när du hämtar dina varor (OBS - inga kontanter). Våra öppettider på lagret är måndag-fredag mellan 9 och 15. Under sommaren kan öppettider vara mer begränsade.

Hur lång tid tar att få min beställning? Hur skickas den?

Vi packar och skickar iväg beställningen samma dag eller dagen efter (ej under helgen). Vi skickar normalt alla paket med PostNord, antingen som My Pack postpaket eller varubrev. När beställningen anlänt kommer ett SMS, e-post eller ett meddelande i din brevlåda att paketet finns att hämta på närmsta utlämningsställe. Tag med giltig ID och sändningsnumret när du ska hämta ut ditt paket.

Från att paketet lämnat vårt lager tar det 1-3 dagar för det att komma fram. Liggtiden är 7 dagar och outhämtade paket skickas tillbaka till oss - se nedan. 

Spåra din leverans enkelt med PostNords app

För att spåra ditt paket enklast kan vi varmt rekommendera PostNords app. Appen hittar dina paket automatiskt med ditt mobilnummer och/eller e-post så att du alltid har de senaste uppdateringarna till hands. Du får din avi direkt i appen och kan även legitimera dig med mobilt bank-id i stället för vanligt ID-kort. Du har även möjlighet att vidarebefordra hämtningsdetaljerna till ett bud om du inte har möjlighet att hämta paketet själv. Läs mer om PostNords app i bloggen.

 


BETALNING

Klarna betalningssätt - kortbetalning, direktbetalning

Klarna... hur fungerar det?

När du skickar in din order med Klarna kan du välja exakt hur du vill betala. Du kan betala mot faktura (som ska betalas inom 14 dagar) men du kan även betala mot direktbetalning, kort... eller samla alla dina köp på en Klarna-konto. Klarna är enkelt och säker. Genom att logga in på klarna.se kan du se ditt köp och hantera dina faktuoror. 

 

Andra betalsätt, hur fungerar det?

Om du inte kan betala mot Klarna, eller om du vill betala din order direkt på vårt lager i Danderyd, kan du välja "Andra betalningssätt". Där kan du välja att betala på plats med Swish. Om du bor utomlands kan vi även ordna en banktransfer eller betalning via PayPal. Det är bara att ta kontakt med oss och vi hittar en lösning. 

Betalning för skolor/myndigheter, hur fungerar det?

Om du handlar från en skola eller myndighet kan du välja "Andra betalningssätt" i kassan (ej Klarna) och vi skapar en faktura efter era önskemål! Där kan du välja betalningssätt "faktura - skolor / myndigheter" och ange faktura- och leveransadress, samt ev referenskod. Vi är glada att skicka e-faktoror, men behöver även organisationsnummer, ev. GLN-nummer och referenskod. Din beställning levereras med Posten företagspaket.


AVBESTÄLLNING

Får jag avbeställa min order?

Om du av någon anledning måste avbeställa måste du meddela oss så snart som möjligt. En beställning kan bara avbeställas innan den skickats ut. I så fall bekräftar vi avbeställningen och återbetalar (inom 30 dagar) och hoppas att du återkommer till oss vid ett annat tillfälle.

Om beställningen avbeställs efter att varorna skickats är du ansvarig för de kostnader som kan uppkomma såsom frakt- och fakturakostnader.

Om din beställning är försenad tar vi kontakt med dig via e-post. Vid eventuell försening har du rätt att häva köpet utan kostnad.


ÅNGRADE KÖP, RETUR OCH REKLAMATIONER

Enkla returer och 365 dagar öppet köp

Självklart hoppas vi att du ska bli nöjd med det du köpt hos ABC Leksaker!

Om du inte är nöjd med din vara, ta kontakt med oss så snart som möjligt via e-post: kundservice@abcleksaker.se.

Du får öppna paketet och undersöka (ej använda) varan, men vi ber dig att vara försiktig - speciellt om du inte är säker på om du ska behålla den. Om du beslutar att inte behålla en vara, var vänlig och kontakta oss omedelbart via e-post (kundservice@abcleksaker.se) så att vi vet att varan är returnerad. Vi uppskattar om du har möjlighet att berätta varför du inte vill behålla varan, speciellt om du tycker att vi skulle ha varit mer detaljerad i vår beskrivning av varan. 

Varan skall återsändas emballerad enligt våra rekommendationer. Återbetalning för varan och avgifter sker inom 30 dagar. Returportot bekostas av kunden. 

Vad gör jag om en produkt är skadad eller det saknas delar? 

Oj då! Vi ber verkligen om ursäkt om du fått en vara som inte är i fullgott skick från oss. Många av våra produkter har rest långa vägar och ibland skadas de under transporten... och ibland blir det fel i själva tillverkningen. 

Om det är något fel med varan du köpt, var vänlig och kontakta oss omedelbart via e-post kundservice@abcleksaker.se och beskriv problemet. Vi behandlar samtliga fall individuellt och kontaktar dig så snart som möjligt för att hitta en lösning. Vill du att vi skickar en ny vara, vill du ha en annan vara eller vill du ha pengarna tillbaka? Om du vill ha pengarna tillbaka betalar vi både kostnaden för varan och frakten inom 30 dagar.

Då vi kontaktar grossisten eller tillverkaren med eventuella fel så att de kan åtgärdas, behöver vi oftast ha produkten tillbaka, vi står självklart för returkostnaden, invänta returfraktsedel.

För alla ångrade köp, retur och reklamationer...

Var vänlig och ta kontakt med oss först via e-post på kundservice@abcleksaker.se.

Varan ska därefter skickas till:

ABC Leksaker AB
Box 122
182 12 Danderyd

Glöm inte att inkludera ditt namn, adress och ordernummer så vi vet vem varan kommer ifrån. Vi försöker att återbetala dina kostnader för varan så snart som möjligt, alltid inom 30 dagar.

Tänk på att produkten ska ligga i sitt ursprungliga emballage och packas väl. Är produkten skadad när den kommer till oss kan full återbetalning ej göras. 

Vi tar inte emot postförskott.


EJ HÄMTADE PAKET

Vad händer om jag inte hämtar ut mitt paket på posten? 

Enligt Distansavtalslagen har en kund som beställer en vara via internet rätt att annulera beställningen utan någon kostnad innan beställningen skickats. Efter att beställningen skickats är kunden ansvarig för alla kostnader som kan uppkomma. Ej uthämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut tar vi en kostnad för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 200 kr inkl. moms.


ATT SKICKA PRESENT

Kan jag skicka min beställning till någon annan?

Ja, Inga problem! Vi försöker göra det så bekvämt som möjligt. När du kommer till kassan välj "andra betalningssätt" så att du klickar förbi Klarna Checkout. Där kan du ange både dina uppgifter och mottagarens uppgifter. Viktigt att mottagaren kan visa giltigt legitimation! Vi packar våra produkter (om de inte är för stora) i silkespapper så att paketet ser fint och prydligt ut när det kommer fram. Skicka gärna ett meddelande till oss om en beställning ska skickas som present, så inkluderar vi utan kostnad ett kort med ett handskrivet meddelande. Läs mer om hur man skickar present i vår blogg.

Har ni presentinslagning?

Absolut - vi älskar att slå in presenter! Här hittar du alla inslagspapper att välja mellan. Kom ihåg att varje inslagning gäller en produkt. Om du har flera produkter och flera inslagningar kan du ange mer information om hur du vill ha presenterna i meddelanderutan i kassan.

Presentinslagning hos ABC Leksaker


SORTIMENT

Vartifrån kommer era produkter? 

Många av våra produkter kommer från USA och England. Vi importerar också en hel del från Tyskland, Schweiz, Frankrike och Danmark. Vi försöker att erbjuda ett unikt sortiment som inte går att hitta i andra svenska leksaksaffärer. Det kan ibland vara en utmaning eftersom emballage och produktbeskrivningar oftast är på engelska. Även leveranstiderna kan ibland bli långa. Vi försöker uppskatta efterfrågan på våra produkter men det kan ibland vara svårt. Vi ber om ursäkt om en produkt du vill beställa är slut.